Inegalabila miere de salcâm

Iată de ce

  1. Mierea de salcâm are o aromă inconfundabilă şi o valoare energetică mare: 300kcal/100g.
  2. Se zahariseşte cel mai greu, după o perioadă foarte lungă de timp, datorită conţinutului ridicat de fructoză.
  3. Diluată în apă caldă şi servită cu 30 minute înainte de mese ori seara, înainte de culcare, este de un real ajutor în vindecarea ulcerelor gastrice şi duodenale.
  4. Mierea de fagure (nu cea centrifugată) amestecată cu nuci mărunţite are efecte imediate pentru recuperarea din oboseala fizică şi intelectuală.
  5. Tot mierea de fagure este excelentă pentru tratarea bolilor de plămâni, inimă, colitelor, afecţiunilor ficatului şi al anemiei.
  6. Este cea mai indicată pentru prepararea băuturilor, deoarece gustul său subtil nu interferează cu alte arome.

Cum recunoaşteţi mierea de salcâm

  1. Dacă nu este amestecată cu alte sortimente, are culoarea cea mai pală.
  2. Are o aromă suavă de vanilie care dispare imediat după gustare. Din acest motiv este indicată pentru prăjituri, lăsând loc şi altor arome.

Idee de gustare

  1. Pe o felie de pâine prăjită ori un pic uscată întindeţi un strat de miere.
  2. Adăugaţi deasupra un strat de unt.
  3. „Mâzgăliţi” untul cu încă un pic de miere.
  4. Merge de minune cu o brânză sărată şi cu un pic de vin sec!