Cum se recoltează petalele de trandafir

Când şi cum

  1. Recoltarea petalelor de trandafir are loc prima dată la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie.
  2. Momentul cel mai bun este atunci când bobocii sunt complet dezvoltaţi, iar florile încep să se deschidă.
  3. Recoltarea se face numai pe vreme uscată, de preferat dimineaţa, după ce se ridică roua.
  4. Se apucă cu vârful degetelor toate petalele şi se desprind de pe caliciu.
  5. Cu o foarfecă bine curăţată şi sterilizată de îndepărtează baza albă a petalelor. E important acest lucru, deoarece această parte este amară şi poate denatura aroma produselor la care veţi folosi petalele.
  6. În funcţie de felul în care doriţi să folosiţi petalele, le puteţi usca ori folosi imediat pentru apă de trandafiri, ulei de trandafiri, dulceaţă de trandafiri, gem de trandafiri ori sirop de trandafiri.
  7. Dacă doriţi să adunaţi mai multe petale, le puteţi păstra în frigider, pe măsură de le culegeţi, până la 5 zile.
ATENŢIE!
  • Dacă aţi stropit trandafirii cu pesticide în ultimele 10 zile, petalele nu mai pot fi folosite în bucătărie.

Recomandare

  • Câteva dintre cele mai bune soiuri de trandafiri de dulceaţă le găsiţi AICI.