Prepararea tincturii
-
Se aleg frunze de patlagină mature, cele mai sănătoase. Pot fi recoltate oricând în intervalul mai-septembrie.
-
În niciun caz nu vom culege frunze de pătlagină de pe marginea drumurilor sau din alte locuri poluate.
-
Frunzele se usucă în locuri uscate, calde, ferite de soare direct.
-
Peste 100 g frunze de pătlagină uscate se adaugă 1 litru de alcool de 70°.
-
După 24 ore se strecoară şi se păstrează în sticle de culoare închisă, în locuri întunecoase şi răcoroase.
La ce foloseşte
-
Aplicare de comprese pe tenul acneic, inflamaţii, înţepături de insecte, herpesuri şi zona Zoster.
-
Calmarea durerilor de dinţi, prin spălături bucale.
-
Tratarea infecţiilor şi a unor afecţiuni ale gurii precum: stomatite, faringite, laringite, afte.