Magazinul de pomi şi trandafiri s-a mutat la această adresă .

Gunoiul de pasăre. Ce şi cum.

Se spune că gunoiul de pasăre (găinaţul) este cel mai bun îngrăşământ pentru grădină, în special pentru grădina de legume. De fapt, lucrurile stau aşa:

(P) Zdravăn.ro - Pomi fructiferi, trandafiri nobili, viță-de-vie, lavandă, bulbi.

  1. Gunoiul de grajd, gunoiul de pasăre şi alte tipuri de gunoi de fermă sunt excelente surse organice de nutrienţi pentru plante.
  2. Gunoiul de grajd, gunoiul de pasăre etc., sunt îngrăşăminte complexe, însă balanţa chimică depinde foarte mult de tipul hranei consumate de animale.
  3. Gunoiul de pasăre (găini, porumbei etc.) au conţinuturi ridicate de azot care, uneori, în contact direct, pot arde plantele.
  4. Conţinutul ridicat de azot face, într-adevăr, ca gunoiul de pasăre să fie foarte eficient în cultura multor legume, în special a legumelor de primăvară.
  5. Totuşi, gunoiul de pasăre trebuie să fie bine putrezit înainte de a fi încorporat în sol, ceea ce înseamnă că trebuie să aibă o vechime de minim 1 an.
  6. Dacă ţineţi să aveţi o grădină bio, asiguraţi-vă că gunoiul de pasăre provine de la păsări care au fost hrănite cu hrană naturală.

Reţineţi:

  • Gunoiul organic (de fermă) ce se pretează a fi împrăştiat pe grădină provine doar de la animale vegetariene.
  • Un dezavantaj al gunoiului de grajd este acela că poate conţine seminţe de buruieni, care vor germina în contact cu solul.
  • Gunoiul de pasăre este un excelent catalizator de compost.
Ai votat: None Scor: 3.9 (57 votes)

Comentarii

4galeti la un butoi de 200l il las la macerat o saptamana dar in acest timp il amestec cu un bat de 2 -3 ori pe zi ,dupa o saptamana ud plantele si rasadurile . in anul acesta am pus la pomii fructiferi in toamna gainat de la o ferma de gaini cite 5-6 lopeti de gainat (praf ) la pom (meri , peri ,prini ,aluni , ciresi astept sa vad rezultatul.

cum se ingrijeste lamaiul cu ce trebuie stropit este o substanta anume vreau informati multumesc

Eu am cerit informatii despret

Trandafirul japonez nicidecum pentru altceva

Atat va pot spune cu respect la cantitatea de gainat si cantitatea de teren: 500 de gaini- 1,5 Ha.. Aplicati regula de trei simple si aflati ce si cat :).

buna ziua asi dori sa aflu si eu cum se prepara gainatu de pasere ca angrasamant la gradina

nu am acasa gaini dar asi vrea sa iau de la o ferma credeti ca este ok am solarii de legume bio ///////fabric si montez solare ///pret de criza

Buna,sunt medic veterinar,detin o ferma de gaini outoare,cresterea pasarilor se face la sol pe asternut de talaj uscat de brad.Dupa terminarea ciclului de productie de cca doi ani rezulta o cantitate insemnata de gunoi[gainat amestecat cu talaj] de o calitate deosebita[uscat,maruntit.etc],stie cineva o modalitate de valorificare superioara a acestui produs?

Buna ziua, nu pot sa raspund solicitarii Dvs., dar m-ar interesa in ce conditii poate fi foosit ca ingrasamant la gradina de legume, si daca stiti proportia la suprafata si mod de administrare.Deasemeni care ar fi pretul pentru un camion sau o remorca cu acest ingrasamant?Sunt persoana fizica ma intereseaza pentru o livada de pruni si meri de 1000 m si pentru o gradina de zarzavat de 600 m. Din ce localitate sunteti? Pot fi contactata la 0724 021 087.Va multumesc, Mariana Motilica

informatii utile

buna ziua am vazut odata la tv pe cineva care pusese gainat de gaina ,balegar de vaca si de oaie cu apa ,acum nu mai stiu cantiatea cat si cum ,as fi vrut sa stiu cat si cum ,dupa cum arata folosea si la legume, pomi si dupa cum vb este bun ,oare stie cineva cam cat si cum se pune?

care sint cantitatile care se folosesc

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.