Gunoiul de pasăre. Ce şi cum.
  1. Gunoiul de grajd, gunoiul de pasăre şi alte tipuri de gunoi de fermă sunt excelente surse organice de nutrienţi pentru plante.
  2. Gunoiul de grajd, gunoiul de pasăre etc., sunt îngrăşăminte complexe, însă balanţa chimică depinde foarte mult de tipul hranei consumate de animale.
  3. Gunoiul de pasăre (găini, porumbei etc.) au conţinuturi ridicate de azot care, uneori, în contact direct, pot arde plantele.
  4. Conţinutul ridicat de azot face, într-adevăr, ca gunoiul de pasăre să fie foarte eficient în cultura multor legume, în special a legumelor de primăvară.
  5. Totuşi, gunoiul de pasăre trebuie să fie bine putrezit înainte de a fi încorporat în sol, ceea ce înseamnă că trebuie să aibă o vechime de minim 1 an.
  6. Dacă ţineţi să aveţi o grădină bio, asiguraţi-vă că gunoiul de pasăre provine de la păsări care au fost hrănite cu hrană naturală.

Reţineţi:

  • Gunoiul organic (de fermă) ce se pretează a fi împrăştiat pe grădină provine doar de la animale vegetariene.
  • Un dezavantaj al gunoiului de grajd este acela că poate conţine seminţe de buruieni, care vor germina în contact cu solul.
  • Gunoiul de pasăre este un excelent catalizator de compost.

Comentarii

care sint cantitatile care se folosesc

buna ziua am vazut odata la tv pe cineva care pusese gainat de gaina ,balegar de vaca si de oaie cu apa ,acum nu mai stiu cantiatea cat si cum ,as fi vrut sa stiu cat si cum ,dupa cum arata folosea si la legume, pomi si dupa cum vb este bun ,oare stie cineva cam cat si cum se pune?

informatii utile

Buna,sunt medic veterinar,detin o ferma de gaini outoare,cresterea pasarilor se face la sol pe asternut de talaj uscat de brad.Dupa terminarea ciclului de productie de cca doi ani rezulta o cantitate insemnata de gunoi[gainat amestecat cu talaj] de o calitate deosebita[uscat,maruntit.etc],stie cineva o modalitate de valorificare superioara a acestui produs?

nu am acasa gaini dar asi vrea sa iau de la o ferma credeti ca este ok am solarii de legume bio ///////fabric si montez solare ///pret de criza

buna ziua asi dori sa aflu si eu cum se prepara gainatu de pasere ca angrasamant la gradina

Atat va pot spune cu respect la cantitatea de gainat si cantitatea de teren: 500 de gaini- 1,5 Ha.. Aplicati regula de trei simple si aflati ce si cat :).

Eu am cerit informatii despret Trandafirul japonez nicidecum pentru altceva

multmim pentru sfaturie care ni le trimititi pe aceasta pagina chiear avem nevoie de ele sanatate multa

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular