Unde găsim fier pentru anemia de primăvară?

Iată câteva surse de fier, primăvara

  1. Frunzele și rădăcina de ștevie;
  2. Urzica - se poate folosi sub formă de infuzie, dar și preparată, atunci când e proaspătă, iar în restul sezoanelor, sunt utile tinctura de urzică și frunzele uscate ale acestei plante;
  3. Păpădia - crește capacitatea organismului de a absorbi fierul din alimente; ea se poate consuma proaspătă, sub formă de salată, dar și ca infuzie;
  4. Sucul de sfeclă e un excelent tonic;
  5. Țelina, varza, salatele din legume verz i , în general;
  6. Supa de linte, care contribuie și la scăderea colesterolului si la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge;
  7. Spanacul crud și gătit.
  8. Desigur, leurda, o delicatesă de sezon, cu gustul său inconfundabil de usturoi.

Vara şi toamna, fierul se poate și bea

  1. Suc de pepene rosu – adăugați și lămâie sau coacăze pentru o mai bună absorbție a fierului, datorită vitaminei C conținute de acestea;
  2. Suc de prune făcut în casă, combinat cu suc de mere (amestecați în blender un pumn de prune și două mere, apoi diluați cu puțină apă);
  3. Lapte de soia;
  4. Suc de struguri albi.