Salată de primăvară cu flori de liliac

Aşadar, o salată de primăvară obişnuită:

  1. Într-un vas încăpător se adaugă salată verde, bine spălată şi ruptă sau tăiată în bucăţi cât mai mari, să reducem oxidarea.
  2. La fel spocedăm şi cu spanacul.
  3. Ceapa verde poate fi tăiată, de asemenea, în bucăţi mai mari.
  4. Ridichile, după preferinţă.
  5. Dacă mai aveţi gogoşari copţi şi congelaţi, e excelent!
  6. Stropiţi cu ulei de măsline şi adăugaţi un pic de oregano.
  7. Câţiva stropi de oţet balsamic, îşi au rolul lor.
  8. Presăraţi sare după gust, dar nu prea multă şi amestecaţi.
  9. Şi, la final bijuteria: flori de liliac, smulse din tecile lor. 
  10. Amestecul este formidabil, iar aroma florilor de liliac este incredibilă!
  11. Dacă v-a prins această improvizaţie, puteţi încerca şi dvs. şi cu alte flori, nu înainte de a consulta lista florilor comestibile, mai jos.