Secrete pentru economisirea energiei la cuptorul electric
  1. Preîncălziţi cuptorul numai dacă acest lucru este specificat în reţetă.

  2. Folosiţi forme de copt întunecate, vopsite sau emailate în negru. Acestea absorb cel mai bine căldura cuptorului.

  3. Cel mai bine folosiţi energia atunci când coaceţi succesiv. Cuptorul fiind cald, timpul de coacere începând cu a doua tranşă va fi scurtat.

  4. După caz, introduceţi două tăvi lungi pe nivel.

  5. Dacă reţeta dumneavoastră are nevoie de tăvi largi şi puţin inalte, vedeţi dacă nu puteţi pune două deodată, pe niveluri diferite.

  6. În cazul unor timpi de frigere mai lungi, opriţi cuptorul cu 10 minute înainte de expirarea timpului de frigere. Astfel veţi folosi căldura reziduală pentru încheierea frigerii, căldură care, altfel, s-ar risipi.