Ce trebuie să ştiți la cumpărarea trandafirilor
  1. Cel mai bine este să cumpăraţi trandafiri de toamna, pentru că pe timpul iernii, planta îşi dezvoltă un sistem de rădăcini care îi permite o intrare în vegetaţie mai timpurie.
  2. Un secret, pe care producătorii evită să vi-l spună: butaşii de trandafir pot fi altoiţi în respectivul an sau cu un an înainte. Vă puteţi da seama din diferenţa de preţ.
  3. Cei altoiţi în anul respectiv sunt mai piperniciţi, mai ieftini dar şi cu şanse mai reduse de prindere şi supravieţuire. Dacă vreţi să vă bucuraţi de florile trandafirului cumpărat chiar din primul an, se recomandă trandafirii altoiţi cu-n an înainte.
  4. Primăvara evitaţi să cumpăraţi trandafiri porniţi în vegetaţie, deoarece riscul uscării este imens.
  5. Urmăriţi, de asemenea, ca butaşul să aibă măcar două-trei rămurele, iar rădăcina să fie proporţionată cu restul plantei sau chiar mai mare.
  6. Nu e cazul să mai insistăm spunându-vă că nu-i bine să cumpăraţi „trandafiri” de oriunde, de pe marginea drumului.

Ponturi și atenționări

  • În ce priveşte trandafirii de import... pe riscul dumneavoastră. De fapt, ce se poate întâmpla: fie nu rezistă la iernile noastre, nefiind aclimatizaţi, fie se vor prezenta ca nişte plante debile, fără nici o legătură cu ceea ce se înfăţişează pe ambalaj.
  • În general, plantele de import trebuie aclimatizate pentru a putea prezenta toate caracteristicile soiului. Evitaţi, aşadar, investiţiile prea mari în trandafirii de import.
  • Dacă cumpărați trandafiri direct de la producător, aveți posibilitatea să vă luați marfă pe ales.
  • Recomandabil e să platați trandafirii în cel mai scurt timp de la cumpărare. Dacă nu v-ați hotărât unde-i plantați definitiv, plantați-i provizoriu, altfel riscați ca planta să se usuce.
  • Pentru câteva zile, e suficient să-i păstrați într-un loc umbros și cu rădăcinile acoperite de o cârpă umedă.

Sugestie

  • Vă invităm să aruncați o privire în MAGAZINUL nostru!