Cum se provoacă o nouă înflorire la orhidee
Cum se provoacă o nouă înflorire la orhidee
Cum se provoacă o nouă înflorire la orhidee
Cum se provoacă o nouă înflorire la orhidee
Cea mai bună metodă de udare este scufundarea ghiveciului într-un vas cu apă timp de 5 minute
Cea mai bună metodă de udare este scufundarea ghiveciului într-un vas cu apă timp de 5 minute
Cea mai bună metodă de udare este scufundarea ghiveciului într-un vas cu apă timp de 5 minute
Cea mai bună metodă de udare este scufundarea ghiveciului într-un vas cu apă timp de 5 minute
Phalaenopsis va aprecia dacă veţi așeza ghiveciul pe o tavă cu pietriș; apa nu va bălti în farfurie iar orhideea va avea umiditate.
Phalaenopsis va aprecia dacă veţi așeza ghiveciul pe o tavă cu pietriș; apa nu va bălti în farfurie iar orhideea va avea umiditate.
Ghiveci ceramic cu orificii laterale pentru o mai bună ventilare a rădăcinilor aeriene
Ghiveci ceramic cu orificii laterale pentru o mai bună ventilare a rădăcinilor aeriene
Frumusețea florilor orhideei explică deosebita sa popularitate
Frumusețea florilor orhideei explică deosebita sa popularitate

Umiditatea Atât pe timpul înfloririi, cât și în intervalul dintre înfloriri, rădăcinile plantei trebuie să dispună în permanență de o umiditate adecvată. Vara udaţi orhideea o dată la 7-10 zile, iar pe timp de iarnă o dată la două săptămâni. Foarte important: nu lăsaţi apa să băltească în ghiveci.

O altă problemă este umiditatea scăzută în locuințe, iarna. Evitați să așezați orhideea în apropierea caloriferelor! Iarna va aprecia foarte mult dacă ați așeza ghiveciul pe o tavă cu pietriș, unde să fie apă în permanență. Apa care se va evapora va crea un microclimat care va face atmosfera de interior pentru orhidee.

Fertilizarea Fertilizarea este la fel de importantă ca și udările, iar orhideea trebuie să primească îngrășăminte o dată pe lună. În comerț puteți găsi fertilizatori speciali pentru orhidee. Vă recomandăm fertilizatori organici, pentru că nu sunt poluanți.

Lumina Nici prea multă, dar nici prea puțină. Majoritatea orhideelor refuză să mai înflorească pentru că nu au suficientă lumină. Rețineți, așadar, că orhideelor le place lumina intensă, naturală, însă suferă dacă este așezată în bătaia directă a razelor solare.

Nopți răcoroase O diferență notabilă de temperatură între zi și noapte (de 5-10 grade Celsius) va stimula planta să-și reia înflorirea. Dacă vă este greu să-i asigurați această condiție, puteți să o așezați, preț de câteva zile, într-ul loc umbros și răcoros.

Ghiveciul Orhideea are rădăcini aeriene. Astfel încât, pe lângă umiditate, acestea trebuie să fie și bine ventilate. Puteți împușca doi iepuri dacă, după înflorire, mutați planta (fără să-i deranjați prea mult rădăcinile) într-un vas cu orificii laterale. În centrele specializate găsiți pe ales.

Atenționări și ponturi

  • Cea mai bună metodă de udare este scufundarea ghiveciului într-un vas cu apă timp de 5 minute.
  • Important: După udare, lăsați ghiveciul la scurs, astfel încât apa să nu băltească în farfurie!
  • Evitați udarea frunzelor.
  • Orhideea se udă dimineața, niciodata noaptea!
  • Orhideele iubesc taninurile. Așadar, puteți să adăugați în solul orhideei un dop de plută de la o sticlă de vin roșu, tăiat în bucățele mici.
  • Foarte important: vârful de creștere al plantei (situat la bază) trebuie să rămână mereu uscat!

Comentarii

Am cumparat o orhidee de la supermarket. Trebuie sa o transfer intr-un ghiveci. Exista un pamant special ? Daca stie cineva, rog raspuns. Multumesc anticipat!

Depinde despre ce orhidee este vorba. Daca este Phalaenopsis atunci are nevoie doar de scoarta de pin fara alte adaosuri. Niciodata nu se planteaza in pamant de gradina. Scoarta se gaseste in magazinele mari.

Orhideea nu trebuie schimbată din vasul care îl are. Da există pământ special și îngrăsământ numai pentru orhidee. Deocamdată lasă să stea în vasul ei, să nu fie în soare, că nu îi place soarele direct, iar îngrășămînt o dată la două săptămâni. Succes

Pamant special pentru orhidee este scoarta de pin african ( dacă nu mă înșel). In orice caz se găsește în comerț la orice hipermarket sau în magazinele specializate. Însă, mare grijă să nu transplantati in perioada înfloririi

deocam data nu trebuie schimbat numai dupa citiv ani si se gaseste pamint special eu am 17 ghivece de orhidee cu stima maria

Am si eu o problema. Am 3 orhidee, 2 de doi ani. Le-au crescut radacinile groase foarte multe in sus in aer, in afara ghiveciului. Pot sa le tai cu foarfeca? La una i-am schimnat ghiveciul, special cu pamant special dar tot nu i-au incaput toate radacinile. Sunt inestetice dar nu vreau sa le fac sa sufere. Multumesc.

Am multe orhidee ff frumoase si inflorite .Nu e voie sa taiati radacinile aieriene sau sa le ingropati .Lasati-le asa .Ele au nevoie de lumina si prin ele sa produce fotosinteza plantei .

Va rog sa-mi spuneti de ce cad bobocii de floare la orhidee? De pe o tija au inflorit doar 3 boboci restul au cazut. Multumesc.

am primit orhidee dupa o luna iau cazut toate floricelele cum pot so mai recuperez.multumesc anticipat

Am si eu o intrebare.Cum pot sa fac ca o orhidee care e pe moarte sa revina la viata?

Eu am o orhidee dinainte de Craciunul 2012, am mutat-o intr-un vas (ghiveci) mai mare si a stat inflorita cam doua luni de zile,i-au cazut florile, am continuat sa o ud ca si atunci cand avea flori si dupa aproape doua luni de zile a inflorit din nou pentru aproape doua luni. De aproape o saptamana florile s-au ofilit,la fel si tija(tulpina)pana la frunze ea capatand o culoare maronie,avand cate 3 frunze mari,verzi,frumoase de o parte si de alta a tijei.Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Sa am grija de ea in continuare in speranta aparitiei unei noi tije,(regenereaza?)sau trebuie sa renunt la ea?Multumesc.

După încheierea înfloririi, e firesc ca tija să se usuce. Aveţi grijă de ea, într-un an poate înflori din nou. Cu bine!

Am si eu trei orhidee...Una dintre ele avea doua tije,iar la o tija i s-au ofilit flirile si tija,asa cum ai patit si tu.Am taiat tija de la frunza....iar tija ceialalta e tot in floare si e frumoasa.O ud odata la saptamina,si nu las apa in farfurie...nu e in bataia soarelui.Iubesc mult aceste minunate flori....Sint minunate.Le place sa le vorbesti si sa te uiti la ele.

DACA AM TAIAT TIJA PLANTA VA MAI INFLORI

Da. O sa iasa o alta ramurica pe undeva si pe ea vor iesi florile. Alta tija nu cred ca mai iese, dar ies ramurele subtiri, curbate, care se umplu si ele de flori.

daca au cazut florile la orhidee trebe sai tai tija dar este an ghiveciul an care am cumparato ce trebe sa fac ajutatima va rog

Daca tija e inca verde nu trebuie taiata doar cind sa uscat, atit timp cit e verde tija mai lucra poate iesii alte crengute pe vechea tija verde sau chiar pui, poate ramine in ghiveciul cumparat daca nu sunt multe alte radacinii aeriene iesite !

Am 7 chivece cu orhieei, pe care le-am primit cadou anul trecut prin luna Septembrie. Doua dintre ele au inflorit in luna Ianuarie la sfarsit si au stat inflorite pana in luna August. Acum o saptamana am observat ca au dat din nou lastari noi. Deci in Ianuarie sau poate chiar mai devreme voi avea iar fereastra plina de orhidee!

ma puteti ajuta am 3 orhidei si ii cad frunzele ,am urmat sfatul dumneavoastra cu udatul,ce sa fac sa nu mi se usuce,au chiar si muguri dar nu stiu de ce ii cad frunzele si chiar sunt si patate

De ce la a doua inflorire tijele si florile sunt mai mici? Am cumparat o orhidee cu 3 tije de flori. Dupa ce au trecut florile una din tije s-a uscat si am citit pe internet ca trebuie taiate tijele de la al doilea nod. Prin urmare le-am taiat pe toate 3 (desi 2 dintre ele erau inca verzi). Floarea se afla inca in ghiveciul original (din florarie), are conditiile de umiditate, caldura si lumina asigurate, este pozitionata intr-o fereastra orientata spre nord, o ud odata pe saptamana cand ii pun si ingrasamant special. Cu toate acestea dupa cateva luni a facut 2 tije noi, mai mici decat cele cu care am cumparat-o, cu multe flori (cu dimensiunea in jumatatea unei flori normale) si mai bine de jumatate din boboci se ingalbenesc si cad. Ce pot sa ii fac? Multumesc anticipat pentru sfat :)

Foarte frmoase ami plac la nebunie am si eu 17 sant nemaipomenite

Buna seara! Am si eu o intrebare in legatura cu orhidee. Am primit o orhidee anul trecut,mi-au cazut florile prin ianurie-februarie si dupa aceea mi-au dat iar muguri si inca nu mi-a inflorit,dar mult nu mai are. Dar pe de desuptul frunzelor apare ceva maro sau negre. Cred k sunt pete. Ce trebuie sa fac?

A m o orhidee care n-a mai facut flori de 2 ani si nici nu i-au mai crescut alte frunze.E in 2 frunze,are radacina...Acum o saptamana i-am schimbat pamantul(am pus din acela special pentru orhidee).Nu stiu ce sa fac cu ea.Mi-ar parea rau s-o arunc...

Buna. Iata ca ma confrunt si eu cu o problema. Am o orhideie pitica, care a stat inflorita mai bine de 2 luni. Acum la un moment dat iau cazut toate florile, sau uscat, pina si mugurashii noi aparuti in virf. Acum se primeste ca si tija a inceput sa se usuce,deja e pe jumatate,Cum pot sa-mi salvez floricica,va rog mult sa ma ajutati. Voiam sa tai virful uscat al tijei, insa nustiu daca este procedura cea mai corecta. Astept sfaturile dvs. Multumesc anticipat.

buna,eu dupa ce sau uscat florile am mai lasato pana sa se mai usuce crengile si leam taiat chiar de jos de unde ies.dupa care au iesit altele si flori mai multe si mai mari,tot ce va zic nu trebuie taiat altceva de la ele nici radacinile iesite pe linga,numai ca nu trebuie lasata la soare,intre umbra si soare.la 2 saptamani le pui de 3 ori apa pe sus cat de multa si ce se scurge o arunci.succes

Buna ziua, imi puteti spune va rog cum se pune ingrasamantul, nu ma prea pricep la flori si tocmai ce am primit o orhidee, prima de altfel pe care o posed? Multumesc.

multumim pentru sfaturi ,,.

am cumparat in iunie o orhidee de la supermarket ,dupa vreo luna de zile florile au cazut .iar tijele s-au uscat si le am taiat de la baza,intre timp i-au mai crescut doua frunzeaAcum frunzele sunt foarte bine dar nu pare sa mai creasca nicio tija Mai exista vreo sansa sa mi infloreasca iarasi?

Am m-ai multe plante iar la una dintre ele a inceput sa apara frunze pe tiza A m 4 frunze ce se va intampla cu ele Daca a m-ai patit cineva si poate sa-mi spuna ce a facut

frunzele de pe tija sant de fapt pui ,dupa ce cresc 3 sau 4 radacini aeriene se taie tija deasupra si dedesupt 1 cm sau chiar 2 si se planteaza in substrat de orhidee

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular