Magazinul de pomi şi trandafiri s-a mutat la această adresă .

Practici corecte şi practici greşite în îngrijirea bujorului

Tufele de bujor pot rămâne pe acelaşi loc până la 15 ani. De aceea sunt necesare câteva lucrări care vor garanta sănătatea plantei şi înflorirea abundentă.

(P) Zdravăn.ro - Pomi fructiferi, trandafiri nobili, viță-de-vie, lavandă, bulbi.

Practici greşite

  1. Există obiceiul ca, după încheierea înfloririi, tulpinile bujorului să fie tăiate, considerându-se încheiată funcţiunea lor. Total greşit!
  2. Frunzele sunt, de fapt, cele care produc substanţele de rezervă ce urmează a fi stocate în rădăcini, substanţe pe care se bizuie înflorirea din anul următor.
  3. Or, îndepărtarea tulpinilor are rezultate negative, fie în ceea ce priveşte cantitatea florilor, fie în ce priveşte calitatea florilor.

Practici corecte

  1. Corect se procedează dacă se înlătură tulpinile pe la jumătatea lui septembrie, după care se ard pentru a evita dezvoltarea sau perpetuarea unor boli.
  2. Tot toamna, după tăierea tulpinilor, se pune deasupra plantelor gunoi de grajd bine fermentat şi se muşuroieşte, pentru a evita îngheţul.
  3. Primăvara, cu puţin înainte de încolţire, se greblează şi apoi se mărunţeşte pământul din jurul plantei, prin praşilă.
  4. În cazul unei veri secetoase, atât pe timpul înfloririi, cât şi după, tufele de bujor trebuie udate.
  5. Evitaţi să stropiţi florile, întrucât le scurtaţi durata de viaţă!

Sfat

  • Dacă doriţi să tăiaţi flori de bujor (sau să cumpăraţi) pentru a le pune în vază, alegeţi doar bobocii care nu s-au deschis încă întrucât, cei semideschişi se vor scutura în 24 de ore.
Ai votat: None Scor: 4.6 (13 voturi)

Comentarii

se poate intampla la radacinoase si la cele cu bulbi o prima cauza sa fie ca sunt atacate de dauntori si planta nu mai are aceleasi rezultate pe care le dorim asa am patit eu cu frumoasele cane ,au radacini si o parte din el au fost atacate de viermi .le-am descoperit cand am scos tadacinile pt iernat ,si mai depinde de PH solului si cum le place soare semiunbra inainte de a planta trebuie analizat

Cand m-am casatorit si m-am mutat in casa socrilor ( asa se obisnuia acum aproape 40 de ani) mamasoacra avea tufe de bujori, roz si albe, care infloreau in fiecare an. Mai exista intr-un colt de gradina o tufa, care cica ar fi avut flori bordo, dar timp de vreo 25 de ani nu a avut nici o floare. Apoi, intr-un an si-a aratat culoarea si de atunci infloreste an de an. Ne-a rasplatit rabdarea!

Bujorii mei sunt plini de furnici !Ce pot face?

Bujorii mei sunt plini de furnici!!! ce pot face??

Asa imi explic de ce avea inflorire slaba tufa mea de bujor grena;taiam prea devreme tijele cu frunze!

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.