Cum se fac butaşii de muşcate „ca la carte”
  1. Într-un an sunt două momente ideale de butăşire: primăvara şi toamna. În februarie-martie, din ramurile tăiate pentru a favoriza îndesirea tulpinilor, faceţi butaşi de 3-4 ochiuri.

  2. Pentru a evita mucegăirea butaşilor, pudraţi partea care urmează să fie înfiptă în pământ cu pulbere de cărbune de lemn ars (tăciune); apoi lăsaţi-i să se veştejească 1-2 zile (la umbră), după care îi plantaţi.

  3. Vă recomandăm să-i plantaţi mai întâi într-o „şcoală de butaşi”, adică mai mulţi într-o lădiţă, la 5-7cm unul de altul, într-un pământ mai nisipos, urmând ca, după înrădăcinare (cam prin aprilie), să-i mutaţi în locul definitiv.

  4. La transplantare încercaţi să luaţi butaşii din „şcoală” cu cât mai mult pământ pe rădăcini. De asemenea, dacă doriţi să nu schimbaţi ghiveciul în anul care urmează, folosiţi un pământ mai bogat în substanţe nutritive, adică să conţină 20-30% gunoi de grajd, bine descompus (de minim 2 ani).

  5. Al doilea moment potrivit pentru butăşirea muşcatelor este în luna august. Se procedează la fel ca în cazul butăşirii de primăvara, iar la transplantare (aprox. o lună) veţi scurta rădăcinile cu 1/3. La fel, tulpinile bătrâne se scurtează la 2 ochi.

Alte articole despre:

Comentarii

buna ziua sunt din maramures iubesc la nebunie muscatele dar iarna asta la noi afist foarte frig si mi-au inghetat toate nu mi-a ramas nici una daca ai cativa butasi in plus te rogmult trimite-mi si mie macar 3-4

puteti sa-mi confirmati aceiasi metoda si pentru inmultirea muscatelor curgatoare?

buna ziua,as-si dori sa stiu si eu ce ingrasamant sa folosesc ca sa le stimulez inflorirea bogata a muscatelor,am auzit ca sunt bune complexele dar nu stiu in ce cantitate.

este nevoie ptr inflorire un ingrasamint cu potasiu iar ptr complex o lingura la 10 l apa

Se gaseste la orice magazin de flori, Billa,Auchan-o sticluta alba pe care scrie FLOROVIT se uda saptamanal asa cum sant instructiunile de pe sticla.Dupa a doua udare,incep sa dea florile si nu vor avea frunze cate flori...succes.Produsul este pentru inflorire.

Apropo,cum pot provoca aparitia unei noi tije la orhidee?

Buna ziua, am si eu ghivece cu muscate curgatoare pe care acum le-am bagat min birou le-am agatat de tavan in dreptul geamului.Ziua este cald in jur de 20 grade , noaptea in jur de 4-5 grade. Sunt mari si pline de flori. Ce sa le fac? Multumesc pentru timpul acordat, astept un raspuns.

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular