Cum se îngrijește trandafirul chinezesc
  1. Trandafirul chinezesc adoră lumina puternică, dar feriţi-l de arşiţa amiezei în lunile mai-septembrie.
  2. Dacă aveți posibilitatea, în perioada înfloririi scoateți ghiveciul afară sau expuneți-l într-un loc luminos, bine aerisit, dar nu în calea curenților de aer.
  3. Îl veţi transplanta anual, primăvara, folosind un sol uşor, care să conţină şi pământ de grădină. ATENŢIE, dacă-l puneţi într-un vas prea mare nu face decât frunze!
  4. În perioada înfloririi folosiţi un îngrăşământ pentru plante cu flori. De asemenea, îi vom asigura un aer curat şi îi vom stropi zilnic frunzele. Să ne aducem aminte şi de regula care se aplică la majoritatea florilor: apa le afectează frumuseţea. De aceea, vom evita să le udăm atunci când stropim frunzele.
  5. La temperaturi mai mici de 10ºC, lumină foarte slabă şi umiditate scăzută frunzele se îngălbenesc şi cad. La fel, umiditatea prea mare combinată cu temperaturi scăzute determină căderea bobocilor.
  6. Pentru o înflorire abundentă, vă recomandăm să tăiaţi primăvara devreme rămurişul, păstrând doar doi ochi din fiecare ramură de rangul III.
  7. De asemenea, trebuie să-i aplicaţi tăieri de formare a scheletului, care să confere plantei o formă plăcută, armonioasă.
  8. Se înmulțește prin butaşi, primăvara.
  9. Dacă este atacat de insecte folosiţi un insecticid tolerat, respectând doza prescrisă.

Atenționări și ponturi

  • Pentru a susţine efortul depus de plantă în timpul înfloririi, înlocuiţi 3cm de pământ de la suprafaţa vasului cu pământ amestecat cu gunoi de grajd bine putrezit (de minim doi ani).

Comentarii

buna ziua am mai multi trandafiri dar la unul din ei am observat ca frunzele se intorc catre interior si au ceva lipicios pe ele.Cu toate acestea este plin de boboci de flori.Va rog sa ma jutati sa-l salvez,cred ca sufera si nu stiu ce sa fac.Va multumesc anticipat!

are paduchi, tratati planta

Buna ziua! Am un trandafir chinezesc galben, care a inflorit toata iarna . Nu stiu ce s-a intamplat ca i s-a ingalbenit farful si tot ce da, frunzite noi sunt tot foarte galbene. Aveti idee ce as putea sa fac?

am 2 trandafiri japonezi in sufragerie si nu au mai inflorit de 2 ani ! de ce oare ? tot cresc, ii tai , iar cresc, se fac iar frumosi, dar flori, deloc ! ii ud cand trebuie, au lumina, le-am pus pamant bun de flori, si degeaba ! cresc ca niste copaci, fara flori. va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac, sau ce nu am facut bine. multumesc !

Singura cauza pentru care nu infloreste este doar vasul prea mare? Eu am un trandafir batut si unul simplu. Cel simplu infloreste , cel batut nu! Oare de ce? Multumesc.

buna seara! de ce oare nu imi mai infloreste trandafirul? i am schimbat pamantul si ghiveciul un picut mai mariricel fata de cel de anul trecut,dar tin sa mentionez ca nu e ff mare.trandafirul il am de 7 ani si mi a inflorit mereu,dar anul asta nu. de ce oare??? multumesc!

Bunä ziua Iubesc mult trandafirii si de citiva ani tot incerc sä prid puiet ,am curätat in Februare foarte tare si crengile täiate le-am tinut in borcan cu apä ca sä-si dea drumul la rädäcini .Multi sau uscat si am räms cu 2-3 care au citeva frunze mici .Nu stiu säi plantez in pämint chiar de nu au incä decit citeva puncte albe sa-i mai astept ,vor da totusi rädäcini? Vä multumesc !

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular