Tocinei din Bucovina

Ingrediente:

  • 7 cartofi mari
  • 2 ouă
  • 1 lingură rasă de sare fină
  • 3-4 linguri de brânză sărată (de burduf, telemea)
  • 1-2 linguri faină,
  • smantana, câtă vreţi
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

  1. Cartofii cruzi, curăţaţi de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea mică.
  2. Daca vi se pare că au lăsat multă apă, se poate scurge.
  3. Apoi adăugam ouăle, brânza, sarea, făina şi amestecăm bine compoziţia.
  4. Punem uleiul în tigaie la foc şi, atunci când este încins, luăm cu lingura din compoziţie, facem nişte găluşte, prin presare de marginea vasului, după care punem în tigaie, în uleiul incins. Prăjim pe ambele parţi.
  5. Tocineii trebuie nu fie foarte groşi, pentru a se prăji bine.
  6. Sunt gata când au culoarea aurie, moment în care îi scoateţi pe şerveţele de hârtie, pentru a elimina surplusul de ulei.
  7. Tocineii se servesc simpli, calzi ori reci, cu smântână, cu salată sau cum vă mai place dumneavoastră.