Trandafiri pomişori în Grădinile Mirabelle din Salzburg
Trandafiri pomişori în Grădinile Mirabelle din Salzburg
Trandafiri pomişori în Grădinile Mirabelle din Salzburg
Trandafiri pomişori în Grădinile Mirabelle din Salzburg
Trandafirii pomişor nu rezistă dacă sunt plantaţi în plin soare.
Trandafirii pomişor nu rezistă dacă sunt plantaţi în plin soare.

Tehnica de producţie a acestui sortiment de trandafiri este cunoscută de mai bine de 100 de ani. Intrarea pe piaţa românească a producătorilor străini, însoţiţi de performante tehnici de marketing, a făcut o reclamă deosebită acestei varietăţi. Totuşi, fie că deja aveţi un astfel de trandafir în grădină, fie că vă doriţi unul, e bine să ştiţi câteva lucruri:

  1. Trandafirul pomişor necesită o atenţie sporită, fiind, de regulă, mai sensibil la boli şi dăunători.
  2. Trandafirul cu port înalt trebuie neapărat susţinut de un tutore ataşat corect.
  3. Se impune plantarea într-un loc însorit în prima parte a zilei şi (semi)umbrit în cea de a doua jumătate. Dacă e plantat într-un loc însorit de dimineaţă până seara, cu siguranţă va suferi în perioadele caniculare, fiind chiar în pericol de moarte.
  4. Tăierile la trandafirul pomişor sunt, de asemenea, foarte importante. Efectuate incorect, îl fac şi mai vulnerabil în faţa bolilor şi dăunătorilor.
  5. Trandafirul pomişor este deosebit de vulnerabil în iernile geroase, şansele de îngheţ fiind foarte mari, dacă nu este protejat corespunzător.
  6. Cu toate acestea, trandafirul cu port înalt poate fi o atracţie a grădinii, mai ales dacă îi dedicaţi suficient timp pentru îngrijire.
Nu vă entuziasmaţi în faţa etichetelor!
  • Dacă achiziţionaţi din supermarket un astfel de trandafir, nu vă lăsaţi seduşi de etichete, deoarece trandafirii din imagine au beneficiat de condiţii de cultivare excepţionale. 

Comentarii

Adevarat este , ACEST TRANDAFIR PE TRUNCHI ESTE F.FRUMOS SI INTR-O GRADINITA CU GAZON IMPREJUR E DE O FRUMUSETE CAPTIVANTA!DAR DACA NU ESTE BINE PROTEJAT DE IARNA GEROASA ,NU REZISTA !! MERITA SA FIE PROTEJAT ESTE O FRUMUSETE !

buna ziua! am un lamai in gradina , primul an care este pus in gradina , nu stiu cum sa-l protejez iarna de inghet. ma gandeam sa-l invelesc cu ciocani de porumb dupa care sa-i pun folie, dar nu stiu daca fac bine. ma poate ajuta cineva?

Nu va rezista cu siguranta in gradina,va recomand sa- l tineti in casa,astfel va muri.

ma poate ajuta cineva cu lamaiul? va rog!

da sa ne ibogatim placerea de afacea ceva pentru noi

citesc mereu sfaturile utile pe care le dati. Este prea tarziu sa comand un trandafir pomisor !? cat costa si daca aveti culoarea galben.

Poți adăuga un comentariu folosind și acest formular