Ce se poate cultiva într-o grădină de balcon
Ce se poate cultiva într-o grădină de balcon

Ce se poate cultiva în balcon

  1. Foarte uşor se pot cultiva plantele aromatice, precum pătrunjelul, mărarul, ţelină, morcov, leuştean, menta, busuiocul, cimbru etc.
  2. Merită să încercaţi şi cultivarea unor legume, precum ridiche, salată, spanac, ceapă, usturoi, roşii, ardei, vinete, castraveţi etc. E un pic mai dificil, dar dacă reuşiţi, satisfacţia va fi nemăsurată.
  3. Căpşunile se pretează, de asemenea, foarte bine la cultura de ghiveci în balcon.
  4. Chiar și viță de vie și pomi fructiferi puteți cultiva în balcon.
  5. Indiferent ce cultivaţi, alegeţi specii şi soiuri cu talie redusă.

Ce fel de pământ să folosiţi

  1. Pământ de flori din supermarket (cumpăraţi saci mai mari, e mai economic).
  2. Dacă aveţi rude la ţară, luaţi de acolo pământ de grădină şi amestecaţi cu gunoi de grajd vechi, bine putrezit (de minimum 3-5 ani). Amestecaţi 2 părţi de pământ cu 1 parte de gunoi. Dacă amestecul vi se pare prea greu, mai adăugaţi nisip ori pietriş mărunt.
  3. Atenţie! nu luaţi pământ din grădina de legume, deoarece poate fi infestat cu boli şi dăunători.
  4. Ca recipiente puteţi folosi o tot felul de vase, dar cu o condiţie, să fie perforate la bază pentru a asigura drenajul.

Avantaje ale unei grădini de balcon

  1. Dacă nu aveţi o altă sursă de legume decât cele din supermarket, aveţi şansa de a vă produce câteva legume bio, pe care să le savuraţi imediat după cules.
  2. Grădina din balcon poate fi o excelentă şcoală pentru copii. Dacă reuşiţi să le captaţi interesul, veţi fi uimiţi de efectele pe care le poate avea asupra copiilor lucrul cu natura.
  3. În fine, efectul decorativ. Cu ceva imaginaţie, atenţie şi muncă, vă puteţi crea în balcon, pe timpul verii, un mic colţ de paradis verde.