Friptură de miel cu dulceaţă de ardei iuţi.
Friptură de miel cu dulceaţă de ardei iuţi.

Reguli de urmat

  1. Mâncaţi câte puţin din produsele de pe masa de Paşti.

  2. Mâncaţi în reprize dese şi ridicaţi-vă de la masă înainte de a vă fi săturat.

  3. Nu mâncaţi din toate bucatele. Indicat e să gustaţi din două, maxim trei sortimente la o masă.

  4. Însoţiţi mâncarea cu salate. Digestia va fi mai uşoară şi vă veţi simţi mai bine.

  5. Fructele sunt absolut necesare în această perioadă. Indicat e să mâncaţi un fruct două, cu 30 minute înainte de a vă aşeza la masă.

  6. Un pahar de vin sec stimulează digestia alimentelor grase, însă excesul de alcool vă poate crea probleme.

  7. La noi mai există obiceiul ciocnitului ouălor cu toţi cei care ne vizitează ori îi vizităm, după care cel al cărui ou s-a spart, trebuie să-l mănânce. Nu mâncaţi mai mult de 3 ouă pe zi!

  8. Evitaţi deserturile cremoase, grase. Optaţi mai degrabă pentru cele cu aluat.
  9. Mâncaţi desertul la o oră după ce v-aţi ridicat de la masă.

  10. E foarte important să beţi multă apă, pentru a oferi organismului materia necesară prelucrării alimentelor.

  11. Neapărat, după masă faceţi mişcare: o plimbare sau un sport nu foarte solicitant (badminton, de pildă).

  12. Dacă nu sunt alte contraindicaţii, o cafea este, de asemenea, este indicată, datorită proprietăţilor sale diuretice.

  13. Persoanele care ştiu că au probleme metabolice, renale, hepatice, cardiovasculare, pentru a nu avea surprize, să respecte cu stricteţe recomandările medicului.