Ardeii copți pe grătar sunt cei mai buni!
Ardeii copți pe grătar sunt cei mai buni!
Secretele ardeilor copţi

Ce fel de ardei

  1. Pentru copt, cei mai buni sunt ardeii şi gogoşarii mari, ajunşi la maturitate.
  2. E foarte important să fie cât mai cărnoşi şi cu formă regulată.
  3. Cu cât sunt mai proaspeţi, cu atât se vor coace mai bine şi se vor coji mai uşor.

Unde se coc

  1. Pe orice suprafaţă întinsă, suficient de fierbinte.
  2. Astfel, puteţi coace pe maşina de gătit cu gaze, deasupra căreia puneţi o tablă. Porniţi toate ochiurile şi reglaţi temperatura potrivită.
  3. Pe plita unei sobe de vară.
  4. Foarte spornic este şi grătarul. Cu un sac de cărbuni, de pildă, coaceţi mai mult de un sac de ardei.

Cum se curăţă

  1. După ce s-au copt, ardeii/gogoşarii se pun într-un vas şi se acoperă, pentru a se aburi.
  2. Se presară puţină sare deasupra, pentru a facilita decojirea.
  3. În niciun caz nu trebuie puşi într-un vas cu apă!
  4. Cel mai uşor se curăţă atunci când sunt calzi încă.
  5. Să aveţi la îndemână un vas cu apă, pentru a vă clăti din când în când de fragmentele de coajă care rămân lipite de degete.