Dacă se fac tăieri în verde, sunt necesare tratamente, pentru a preveni infecțiile apărute pe rănile produse cu prilejul tăierilor.

Tăierile în verde

  1. Tăierile în verde la cireș se pot face atât înainte de recoltarea fructelor, dar și odată cu recoltatul sau după recoltat.
  2. Din considerente practice, recomandabile sunt tăierile în verde, făcute după recoltarea fructelor.
  3. Cu acest prilej, se vor suprima lăstarii prea deși sau prea subțiri (care vor degera), se vor scurta ramurile îmbătrânite (de peste 5-6 ani), precum și lăstarii care tind să înalte coroana pomului
  4. Tăierile făcute în acest moment sunt cel mai puțin traumatizante pentru cireș și, în acest mod, se evită infecțiile și scurgerile de clei, care apar foarte frecvent în cazul tăierilor în repaus vegetativ.

Tratamente

  1. După efectuarea tăierilor, obligatoriu, se va face un tratament cu unul din fungicidele omologate pentru această perioadă, de preferință cu unul pe bază de cupru.

Aveți întrebări? Lăsați-le în zona de comentarii.