Crama Mănăstirii Jercălăi
Crama Mănăstirii Jercălăi
Crama Mănăstirii Jercălăi
Crama Mănăstirii Jercălăi
Crama Mănăstirii Jercălăi
Crama Mănăstirii Jercălăi

Cooperativa agricolă „Via Domnului”

Str. Jercălă1 nr. 1A
oraș Urlați, jud. Prahova

 1. La Mănăstirea Jercălăi din județul Prahova există o tradiție a viei și vinului de peste 300 de ani, cu o perioadă de întrerupere de la mijlocul veacului al XIX-lea până la jumătatea veacului al XX-lea.
 2. În prezent, viile Mănăstirii Jercălăi sunt administrate de Cooperativa Agricolă „Via Domnului”, aflată în subordinea Arhiepiscopiei Bucureștilor.
 3. În ultimii ani, datorită inițiativei Patriarhului Daniel, viile și crama mănăstirii Jercălăi a cunoscut înnoiri remarcabile, atât prin suprafețele viticole refăcute, prin replantări masive, cât și prin modernizarea stației de vinificare.
 4. Florin Lecheș, tehnician la Cooperativa „Via Domnului” susține niște lucruri interesante, într-un articol din ziarul Patriarhiei: „Ținând cont că vinul nostru este unul liturgic, care se folosește la împărtășirea creștinilor, punem mare accent pe calitatea lui, începând încă din faza de recoltare a strugurilor, care sunt atent selecționați, bine copți, fără stricăciuni. Fermentarea se face controlat, în instalații speciale, la fel păstrarea, maturarea și îmbutelierea. De aceea rezultă un vin de înaltă calitate, natural, care nu conține nici un fel de substanțe chimice sau alte adaosuri, cu o culoare firească, plăcută, limpede și cu gust bun”. Dacă e așa, ce să-ți dorești mai mult?
 5. Chiar dacă destinația principală a vinului produs la Mănăstirea Jercălăi este utilizarea sa liturgică, dacă faceți rost de o sticlă, nu e nicio problemă să-l tratați „mirenește” împrietenindu-l cu niște bucate alese ori prezentându-l grupului dumneavoastră de prieteni degustători.
 6. Cooperativa deține o suprafață de 42 de hectare cultivate cu viță, din care 30 de hectare pe rod.

Vinuri prezentate de paradisverde

 • Via Domnului - Cabernet Sauvignon 2012 / Jercălăi
  5.04
  vezi prezentarea

Soiuri cultivate

 • Un butuc de Cabernet Sauvignon de peste 20 de ani.
  Cabernet Sauvignon
  vezi soiul
 • Merlot
  vezi soiul
 • Fetească neagră
  vezi soiul

Mărci de vin deținute

Via Domnului

 • Via Domnului

Plaiuri viticole deținute de Crama Mănăstirii Jercălăi

Situația financiară