Crama Stirbey
Crama Stirbey
Crama Stirbey
Crama Stirbey
Crama Stirbey
Crama Stirbey
Crama Stirbey

SC AGRICOLA STIRBEY SRL

Str. Dealul Olt, Drăgășani, Județul Vâlcea

0751/252272
Podgoria: Drăgășani
 1. Crama de vinificaţie a domeniului Stirbey din Drăgăşani, în dimensiunea sa actuală, a fost concepută de Prinţul Barbu Alexandru Stirbey la începutul secolului XX, pentru prelucrarea strugurilor dintr-o suprafaţă de aproximativ 20 hectare de vie.
 2. Prinţesa Maria Stirbey moştenea în 1946 de la tatăl ei domeniile viticole din Drăgăşani. După naţionalizarea din1949, au fost preluate de IAS Drăgăşani. În 2001, viile şi crama au fost restituite moştenitorilor.
 3. Actualii proprietari sunt soții Ileana și Jakob Kripp. Vinificator este Oliver Bauer.
 4. În 2003 crama a fost renovată și dotată cu cisterne noi din inox, cu presă pneumatică, filtre şi pompe moderne, având și o mică linie de îmbuteliere semiautomatizată.
 5. Astăzi, Domeniile Stirbey sunt alcătuite din Via Stirbey - 4 hectare plantate în 2003 cu Sauvignon Blanc şi  Merlot, Via Bibescu - 4 hectare plantate în 2002 cu Cabernet Sauvignon, Novac şi Negru de Drăgăşani, Via Bengescu - 5 hectare plantate cu Crâmpoşie Selecţionată, Via Tiberie /Sud - 3 hectare cu Tămâioasa Românească și Via Tiberie / Nord - 3 hectare plantate cu Fetească Regală şi Crâmpoşie Selecţionată.

Soiuri cultivate

 • Sauvignon blanc
  Sauvignon blanc
  vezi soiul
 • Tămâioasă românească, strugure supramaturat
  Tămâioasă românească
  vezi soiul
 • Merlot
  vezi soiul
 • Un butuc de Cabernet Sauvignon de peste 20 de ani.
  Cabernet Sauvignon
  vezi soiul

Mărci de vin deținute

Prince Stirbey

 • Prince Stirbey

Plaiuri viticole deținute de Crama Stirbey

Situația financiară