51bpi21121

Rețete recomandate

  1. Comprese cu infuzii din flori de mușețel, frunze de salvie și herba de podbal, decoct din rădăcini de nalba-mare, la care se adaugă o lingură de miere de albine și suc de struguri.
  2. Comprese cu ulei de măsline călduț, aplicate pe obraz, frunte și tâmple, după care se spală cu apă călduță. Au rol în catifelarea, hidratarea și elasticitatea pielii, suplinind lipsa de colagen și proteine.
  3. Comprese odihnitoare și antiseptice  cu infuzie din flori de albăstrele și cu decoct din rădăcini de ghimbir, pentru pleoape ridate.
  4. Cataplasme cu morcovi rași, castraveți, caise, fragi, banane și pepene galben (100 g), amestecate cu lapte fiert (50 g) și apă fiartă și răcită (50 ml). Se aplică în fiecare seară timp de 2 - 3 săptămâni, după care se continuă o dată pe săptămână.
  5. Creme antirid, hrănitoare și hidratante cu gălbenele, Aloe vera și tătăneasă sau cu miere, coenzima Q10, ulei de măsline și vitamine (A, C, E). Se aplică dimineața și seara.
  6. Măști nutritive și emoliente aplicate pe zonele ridate, cu suc de struguri, mere Jonathan, căpșuni, banane sau lămâie, amestecate cu brânză de vaci, miere, morcovi rași și ulei de trandafir.
  7. Pudră cu talc, care dă suplețe și catifelare pielii.
  8. Mască din amestec cu 1 gălbenuș + 2 linguri ulei din germeni de grâu + drojdie de bere, cu timp de acțiune 30 minute, având efecte de netezire a pielii.

Alte tratamente naturiste pentru: