Cum se împachetează sarmalele cu foi de varză
Căpăţâna de varză murată de desface, iar frunzele se spală în câteva ape.
Căpăţâna de varză murată de desface, iar frunzele se spală în câteva ape.
Cum se împachetează sarmalele cu foi de varză
Cum se împachetează sarmalele cu foi de varză
Cum se împachetează sarmalele cu foi de varză
Cum se împachetează sarmalele cu foi de varză

Pregătirea frunzelor de varză

  1. Se foloseşte varză murată, de preferinţă căpăţâni mai mari, cu frunze mai subţiri.
  2. Căpăţânile se desfac şi se spală în câteva ape.
  3. Se folosesc frunzele mari, iar cele foarte mari se pot rupe în 2-3 bucăţi.
  4. Se scurg bine.

Împachetarea sarmalei

  1. Se aşază într-o mână o frunză de mărimea potrivită.
  2. Cu cealaltă mână se ia o cantitate, de asemenea potrivită, din compoziţie şi se modelează un bol.
  3. Se aşază pe mijlocul frunzei.
  4. Se ia frunza dintr-o parte, se dă peste bolul de compoziţie, apoi se rulează.
  5. La final, se sigilează capetele, introducând frunza de varză în interiorul cilindrului creat.

Sugestie

  • Urmăriţi tot procedeul în galeria foto.

 

Alte articole despre: