Budureasca, rosé, 2015
Budureasca, rosé, 2015
Etichetă clară
Etichetă clară
Producător:
Struguri: ,
Anul: 2015
Tipul vinului: Vin demisec
Culoare: Roze
Clasificare: DOC - CMD - Denumire de Origine Controlată-Cules la maturitate deplină
Tărie alcoolică: 13.00%
Plajă de preț: 30-40 lei
Prezentare: bag-in-box
Apreciere [Paradis verde]:
5.04

Un cupaj reușit...

 1. ...care face cinste sortimentului rosé!
 2. Combină must de Cabernet Sauvignon și Merlot, tras înainte ca taninurile și culoarea din boabele zdrobite să imprime caracteristicile cromatice și gustative caracteristice celor două soiuri soiuri.
 3. Culoarea este rosé clar, foarte apetisantă, mai ales privită printr-un pahar cu bubulițe de condens.
 4. Sub aspect gustativ vinul se remarcă prin echilibru și deschidere spre acompaniere cu o mulțime de gustări și mâncăruri tipice verii. 
 5. Recomandabil e să se servească cu atât mai rece, cu cât este mai cald afară!
 6. Vinul este încadrat ca „demisec”, însă probabil cantitatea de zahăr rezidual se află la baza spectrului „demisec”, motiv pentru care va plăcea și celor care preferă doar vinul sec.
 7. Un vin corect, plăcut, fără urmă de defect, excelent pentru un bag-in-box.

Poate fi făcut și cadou

 1. Vinul prezentat sub formă de bag-in-box este (încă) puțin popular în România. În supermarket e așezat de regulă într-o zonă foarte puțin vizibilă, jos pe un capăt de raft.
 2. Acest rosé bag-in-box de la Budureasca are o prezentare foarte bună, chiar inspirată, care-l avantajează puternic la raft.
 3. Simplitatea cutiei are ceva ce inspiră încredere. În plus, calitatea cartonului și volumul de 2 litri previne zdrențuirea cutiei, cum am văzut că se întâmplă la alți producători, care au cutii de volum mai mare, dar într-un carton mai puțin rezistent.
 4. Descrierea vinului și sugestiile de asortare cu mâncarea de pe etichetă sunt clare, convingătoare, fără absurdități metaforice.
 5. În concluzie, cutia arată foarte bine, atât de bine, încât acest vin poate fi făcut chiar și cadou, chiar dacă este un bag-in-box!

Concluzie

 1. Un rosé plăcut, cu o prezentare simplă, dar cu stil!