Știați că și iarna se pot planta pomi și trandafiri?
  1. Regula generală spune că (trans)plantările trebuie să se facă în perioada de repaus vegetativ a pomilor și trandafirilor
  2. Cu cât plantarea se face mai înainte de reintrarea în vegetație, cu atât mai bine. De aceea plantarea timpurie de toamnă este cea mai lăudată.
  3. Plantarea efectuată cu cât mai mult timp înainte de reintrarea în vegetație permite plantei să se adapteze la noua chimie a solului și chiar să emită rădăcini.
  4. Pomii și trandafirii pot fi plantați și toamna târziu ori chiar iarna, indiferent că e luna noiembrie, decembrie, ianuarie sau februarie, atâta vreme cât pământul nu este înghețat.
  5. Chiar și dacă pământul este acoperit cu zăpadă, dacă aceasta poate fi ferită iar pământul săpat, puteți face plantări.
  6. În manualele de specialitate plantarea în „ferestrele iernii” este considerată mai bună decât plantarea de primăvară.

Atenționări

  • Dacă lucrați în grădină pe timp de iarnă, nu uitați să aveți îmbrăcăminte corespunzătoare.
  • Întrucât sigur veți purta mănuși, manevrați cu grijă pomii, să nu le rupeți mugurii, pentru că de aceștia depind viitorul pomilor. Fără muguri, nu vor mai exista nici ramuri, nici flori, nici fructe.
  • Urmați cu atenție procedura de plantare, din Documentare suplimentară.