- Extract hidroalcoolic
- Spălături
- Tinctură
- Spălarea locurilor afectate cu infuzie sau decoct concentrat din scoarță de stejar, rădăcini de nalbă - mare, flori de gălbenele, frunze de nuc și mentă, cu adaos a 6 linguri de oțet de mere. După uscarea tenului se tamponează pielea cu tinctură de propolis de concentrație 15 %.
- Spălarea pielii afectate cu decoct din frunze proaspete de nuc, flori de arnică și rădăcini de brusture.
- Tamponări cu felii de tomate, frunze zdrobite de măcriș, suc proaspăt de varză, suc de struguri sau ceai de arnică, brusture, linariță, nuc și Bitter suedez.
- Tamponări cu loțiune hidroalcoolică, preparată în alcool 40 °, cu amestec de flori de gălbenele, mușețel, lavandă și nalbă, herba de sunătoare, muguri de pin și scoarță de salcie.
- Tamponări cu loțiune hidroalcoolică în alcool 40° cu amestec de salvie, busuioc, aloe, echinaceea, pin și brusture.
Plante medicinale utilizate în această rețetă:
Calitățile tămăduitoare ale gălbenelelor. Știați că sunt și un colorant natural de excepție?Nalba-de-grădină, frumoasă și de leacPentru ce afecțiuni vă puteți baza pe brustureMușețelul, leacul pentru orice boalăSunătoarea (pojarnița), o plantă cât o farmacieSalvia, prietena creierului, a ficatului, plămânului și a vieții sexualeEchinaceea, acceleratorul natural al imunitățiiArnica, plantă medicinală și înlocuitor de tutun