Cum se face tinctura de pătlagină şi la ce foloseşte
Cum se face tinctura de pătlagină şi la ce foloseşte

Prepararea tincturii

  1. Se aleg frunze de patlagină mature, cele mai sănătoase. Pot fi recoltate oricând în intervalul mai-septembrie.
  2. În niciun caz nu vom culege frunze de pătlagină de pe marginea drumurilor sau din alte locuri poluate.
  3. Frunzele se usucă în locuri uscate, calde, ferite de soare direct.
  4. Peste 100 g frunze de pătlagină uscate se adaugă 1 litru de alcool de 70°.
  5. După 24 ore se strecoară şi se păstrează în sticle de culoare închisă, în locuri întunecoase şi răcoroase.

La ce foloseşte

  1. Aplicare de comprese pe tenul acneic, inflamaţii, înţepături de insecte, herpesuri şi zona Zoster.
  2. Calmarea durerilor de dinţi, prin spălături bucale.
  3. Tratarea infecţiilor şi a unor afecţiuni ale gurii precum: stomatite, faringite, laringite, afte.
conținut sponsorizat