Castane

Cum se prepară

  1. Castanele se culeg de îndată ce au căzut toamna pe sol.
  2. Se cojesc de învelișul verde, dacă, eventual, a rămas lipit.
  3. Se taie în bucăți mici. Atenție! Castana poate „fugi” de sub lama cuțitului și pot surveni accidentări. Ideal e să folosiți un cuțit cu zimți.
  4. Castanele mărunțite se pun într-un borcan, peste care se toarnă vodcă.
  5. Se lasă la macerat o lună, la întuneric.
  6. O dată la câteva zile borcanul se agită. (Este normal să apară un sediment lăptos pe fundul borcanului.)
  7. După o lună, se strecoară și se păstrează într-o sticlă, la loc răcoros și ferit de soare.

Mod de administrare

  1. Curele sunt de lungă durată, până la apariția semnelor de ameliorare a suferinței.
  2. Se beau, de două ori pe zi, câte 5 picături de tinctură, dizolvate într-un pahar cu apă.

Atenționare

  1. Dacă apar iritații ale stomacului, încetați cura.
  2. Femeile însărcinate sau care alăptează, precum și persoanele care iau medicamente pentru subțierea sângelui vor urma această cură numai cu acceptul medicului.