Proprietățile tămăduitoare ale ricinului. Interzis copiilor și gravidelor!
Crețișoara, planta care tratează problemele de fertilitate la femei
51ppi711P1851cpi211C16

Sunt zone plate, rotunde, ca niște pistrui mari, declanșate, în principal, de radiațiile ultraviolete din componența luminii solare. Dacă își modifică dimensiunile, pot evolua spre cancere de piele.

Tratamentele se fac cu câteva rețete cu plante:

  1. Amestec din suc de castravete (2 lingurițe) și suc de ceapă (1 linguriță), care se întinde pe față cu un tampon de vată  dimineața și seara, se ține 20 de minute și se spală cu apă călduță.
  2. Macerat din coaja de la 2 lămâi în 100 ml oțet concentrat. Se aplică pe locurile afectate, dimineața și seara, timp de maximum 5 minute.
  3. Ulei de ricin cu care se fricționează zona afectată seara și dimineața, timp de 1 - 2 luni.
  4. Cremă de ecranare aplicată pe piele cu 10 - 15 minute înainte de expunerea la soare, care ajută la protejarea pielii contra radiațiilor UV.
  5. Mască cu amestec din 2 linguri țărâțe fin măcinate + 1 lingură frunze de pătrunjel tăiate mărunt + 1 lingură argilă caolin + apă. Masca se ține pe față 20 de minute, seara, după care se spală cu apă călduță.
  6. Felii de lămâie se pun direct pe petele maronii timp de 10 - 15 minute, o dată pe zi, pe o durată de 6 - 12 săptămâni.
  7. Pastă din migdale decojite și tocate, amestecate cu zeama de o jumătate de lămâie. Se aplică pe față timp de 30 de minute, la intervale de 2 zile, într-o cură de 3 săptămâni.
  8. Preparatele cosmetice cu hidrochinonă (2 %), aplicate de 2 ori pe zi, decolorează petele până la dispariție.
  9. Intern se consumă ceai din semințe de mărar, în alternanță cu ceai de crețișoară, câte 2 căni pe zi, într-o cură de 2 - 3 luni.

Alte tratamente naturiste pentru: