Afinul, aliment și medicament
41api211AA17
  1. Tinctură din frunze de alun sau viță-de-vie. Se folosesc 2 linguri la 100 ml alcool 70o . Se lasă la macerat 8 - 10 zile. Se consumă câte 1 lingură de 3 ori pe zi.
  2. Tinctură din coaja brună a fructelor de castan sălbatic, bogată în saponozide triterpenice (în special escină), taninuri și rutozizi.
  3. Tinctură din fructe de afin. 100 g de fructe se vor lăsa la macerat 15 zile în alcool 40o . Se bea câte 1 păhărel pe zi.
  4. Tinctură din muguri de plop negru. 20 g de muguri se vor lăsa la macerat 14 zile în 100 ml alcool 70o . Se iau câte 30 de picături de 3 ori pe zi.

Plante medicinale utilizate în această rețetă: 
Afinul, aliment și medicament

Alte tratamente naturiste pentru:


conținut sponsorizat