Afinul, aliment și medicament
Coada-calului: planta vindecătoare din vremea dinozaurilor
De ce nu trebuie să lipsească coada-șoricelului din casă
Frunzele, mugurii și seva de mesteacăn sunt magice pentru sănătate!
Păducelul, cel mai bun prieten al inimii
Binecunoscuta păpădie și puțin cunoscutele ei beneficii pentru sănătate
Talpa-gâștei, calmant și fortifiant al inimii
Lemnul dulce, folosit de secole în tratarea ulcerului și a tusei
Pedicuța te ajută să te lași de fumat

1. În cazul edemelor, cu picioare umflate, obosite, grele și reci, se va consuma:

  • ceai din frunze de afin (Vaccinium myrtillus), care protejează pereții arterelor
  • ceai de pedicuță (Lycopodium), cu adaus de 1 linguriță Bitter suedez
  • decoct din rădăcini de lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra), cu acțiune diuretică și antiinflamatoare.
  • amestec, în părți egal, de coada-calului (Eguisetum arvense) și coada-șoricelului (Achillea millefolium), din care se beau 3 căni pe zi

2. Urmărind efectele cumulative ale mai multor specii medicinale, sunt recomandate amestecuri în ceaiuri sau tincturi care conțin coada-calului, sulfină, mesteascăn, păducel, păpădie, talpa-gâștei, cu efecte vasodilatatoare și fluidizante sanguin.

3. Cantitatea de lichid necesară organismului (1,5 - 2 litri pe zi) se completează cu apă plată, apă de tărâțe sau ceai verde chinezesc.


Alte tratamente naturiste pentru: