Caloian - Sauvignon blanc 2013 / Oprișor
Caloian - Sauvignon blanc 2013 / Oprișor
Caloian - Sauvignon blanc 2013 / Oprișor
Caloian - Sauvignon blanc 2013 / Oprișor
Caloian - Sauvignon blanc 2013 / Oprișor
Caloian - Sauvignon blanc 2013 / Oprișor
Producător:
Struguri:
Anul: 2013
Tipul vinului: Vin sec
Culoare: Alb
Clasificare: IG - Indicație Geografică recunoscută
Tărie alcoolică: 13.50%
Plajă de preț: 25-30 lei
Prezentare: sticlă de 750 ml
Apreciere [Paradis verde]:
4.06

Și marii bărbați au avut coșuri

  1. Caloian Sauvignon blanc 2013 e, la primul contact, un vin banal, chiar șters, pe care îl bei și te întrebi prin ce l-ai putea ține minte. 
  2. Dacă se întâmplă însă să-l servești bine răcit, la masă, într-o zi toridă de vară, într-un pahar pe care condensul face broboane, îl privești altfel și poți chiar să dezvolți un anumit atașament față de el.
  3. Acest vin are ceva din nervul unui adolescent acneic, care e prea mare să se mai prefacă a fi copil, dar prea mic pentru a se pretinde bărbat. Numai că, după ce intri în discuție cu el, îl asculți, îi afli poezia, descoperi bărbatul care se pregătește să apară ca dintr-o crisalidă.
  4. Nu-i poți descoperi vreun defect (pentru că nu are), echilibrul acid este foarte bun, iar culoarea vag galben-verzuie apetisantă. Are o bună savoare și, preț de câteva minute de la ultima înghițitură, lasă amintiri plăcute pe limbă.
  5. Producătorul recomandă asortarea acestui vin cu carnea albă și cu salate, ceea ce sună foarte bine. Noi l-am însoțit cu somon la cuptor, ceea ce a fost cam optimist.

Prezentare

  1. Sticla este elegantă, cu gât lung, dop DIAM personalizat, prezentare de clasă, tipică Cramei Oprișor.
  2. Totuși, eticheta credem că a fost dusă într-o zonă riscantă, atât compozițional (cu imaginea centrală a un țăran care ține coarnele unui plug tras de 4 boi), cât și cromatic. Cuiva grăbit îi poate lăsa impresia de ieftin. Pe raftul supermarketului este clar dezavantajat, dar cei care cunosc vinurile Cramei Oprișor, probabil, nu se încurcă în asta.
  3. Poate că acest vin merita o etichetă mai jucăușă, mai solară, poate chiar florală. Actuala etichetă pare prea masculină, prea sobră și ridică așteptările față de vin la un nivel periculos.

Concluzie

  1. Un Sauvignon blanc de calitate.