Zestrea Murfatlar - Pinot noir & Merlot 2013
Zestrea Murfatlar - Pinot noir & Merlot 2013
Zestrea Murfatlar - Pinot noir & Merlot 2013
Zestrea Murfatlar - Pinot noir & Merlot 2013
Zestrea Murfatlar - Pinot noir & Merlot 2013
Zestrea Murfatlar - Pinot noir & Merlot 2013
Producător:
Struguri: ,
Anul: 2013
Tipul vinului: Vin demidulce
Culoare: Roșu
Clasificare: DOC - CT - Denumire de Origine Controlată - Cules târziu
Tărie alcoolică: 12.00%
Plajă de preț: 10-15 lei
Prezentare: sticlă de 750 ml
Apreciere [Paradis verde]:
3.01

​Un vin cinstit

  1. Un vin cinstit, sub toate aspectele, pentru consumatorul ocazional de vin. I s-ar putea sublinia câteva minusuri, însă plaja de preț în care se situează (11-13 lei) ar face nedreaptă o evaluare prea riguroasă. Așadar, ne vom concentra mai ales pe calități.
  2. Vinul are o culoare frumoasă, roșu-rubiniu matur și o limpiditate bună. La contactul cu nasul, vinul se străduiește să acopere niște mici defecte, și chiar reușește: nu e nimic cu adevărat deranjant. De fapt, mirosul e chiar rezonabil.
  3. Servit la temperatură mai joasă (aprox. 10 - 12oC) aromele străine rămân captive, iar dulceața combinată cu tăria alcoolică de 12% dau o combinație interesantă, răcoritoare, pe care femeile o vor aprecia cel mai mult.
  4. Producătorul recomandă acest vin pentru a fi servit „alături de preparate de vițel și vită în special, vânat ușor, brânzeturi fermentate și nesărate”. În opinia noastră, e destul de optimistă această recomandare, mai ales că discutăm despre un vin demidulce...
  5. Dacă ne raportăm la principiul că nu trebuie să-i fie rușine mâncării de vinul ce i-a fost așezat în paharul de alături, poate că o „încuscrire” cu o pizza bună, tocmai scoasă din cuptor ori cu niște paste cu carne, bine făcute sau altceva, dintr-o categorie similară, ar duce lucrurile în zona prieteniilor bazate pe afinitate, golite de pretenții umflate.

Prezentare

  1. Sticla este modestă (nici nu trebuie altceva). Etichetele sunt îngrijite: hârtia de calitate bună, cu o tipografie și un contrast ce reușesc să facă produsul vizibil, chiar atrăgător pe raft.
  2. Un minus: sintagma „Pinot noir înnobilat cu Merlot” o considerăm complet neinspirată. Soiurile Pinot noir și Merlot sunt ambele nobile, foarte valoroase. Nici nu se pune problema înnobilării vinului obținut din soiul Pinot noir, cu cel obținut din soiul Merlot, pentru simplul motiv că Pinot noir este considerat de mulți chiar un soi mai bun decât Merlot. Nefericita sintagmă poate decripta intenția producătorului de a adresa acest vin unui segment de consumatori puțin cunoscător și ușor impresionabil.

Concluzie

  1. Dacă după ce ați umplut coșul de cumpărături la supermarket, vă trece prin minte să luați un vin, cu mărunțișul care v-a mai rămas, merită să cumpărați o sticlă. Apoi veți hotărî singuri dacă, la următoarele cumpărături, veți mai lua și altele.