Casa Ochean
Casa Ochean
Casa Ochean
Casa Ochean
Casa Ochean
Casa Ochean

SC ARTA VINULUI SRL

Strada Principală, nr. 129, Comuna Cârligele, Județul Vrancea

+4 0237 253 225
 1. ARTA VINULUI SRL, deținătoare a Casei de vinuri Ochean, a fost înființată în anul 2009 de Mariana Ochean, cunoscut oenolog din judeţul Vrancea.
 2. Crama situată în comuna Cârligele, la numai 8 kilometri de Focșani, este una de tip „winery-boutique” și a fost construită în anul 2010 prin accesarea unor unor fonduri europene în valoare de 550.000 de euro, la care s-au adăugat fonduri proprii, până la un total general de un milion de euro.
 3. În urma investiţiei din anul 2010, au fost achiziţionate utilaje complet automatizate ce permit realizarea unei tehnologii novative precum şi păstrarea celei tradiţionale, pornind de la vinificaţia primară şi ajungând până la îmbutelierea şi învechirea la baric sau la sticlă.
 4. Strugurii sunt obţinuţi de la producătorii particulari din Cârligele sau alte zone viticole ale judeţului Vrancea, care deţin numai struguri destinaţi vinurilor cu denumire de origine controlată (DOC) şi vinurilor cu indicaţie geografică (IG).
 5. Crama este situată în centrul Podgoriei  Cotești și are spații de stocare și depozitare de  200.000 litri. Proportia între vinurile albe și cele roșii e în jur de 50%.

Soiuri cultivate

 • Sauvignon blanc
  Sauvignon blanc
  vezi soiul
 • Tămâioasă românească, strugure supramaturat
  Tămâioasă românească
  vezi soiul
 • Fetească neagră
  vezi soiul
 • Un butuc de Cabernet Sauvignon de peste 20 de ani.
  Cabernet Sauvignon
  vezi soiul

Mărci de vin deținute

Cârligele, Mara

 • Cârligele
 • Mara

Plaiuri viticole deținute de Casa Ochean

Situația financiară