Lichior medicinal de nuci verzi
Lichior medicinal de nuci verzi

Cum se ia şi cum ajută

  1. Lichiorul de nuci verzi se serveşte în cure de 20-30 zile, câte 1-2 linguriţe, seara, înainte de cină.
  2. Are efecte deosebite asupra tubului digestiv, curăţind stomacul, stimulând stomacul leneş şi reducând grăsimea din ficat.
  3. Cura de lichior de nuci verzi purifică sângele şi, în plus, combate viermii intestinali.

Cum se prepară

  1. Se mărunţesc 20-24 de nuci verzi.
  2. Se pun într-o sticlă de 1 litru, cu gât larg.
  3. Deasupra se toarnă alcool de 40°, de bună calitate (poate fi o vodcă bună), 2-3 degete deasupra nivelului nucilor.
  4. Se lasă la macerat 15-30 zile, într-un loc călduros sau chiar la soare.
  5. Se strecoară şi, în alcoolul obţinut, se adaugă 3 cuişoare, 3 nucşoare, jumătate de baton (păstaie) de vanilie, coaja de la jumătate de portocală (sau o linguriţă de esenţă) şi 300 g zahăr brun.
  6. Se amestecă bine şi se lasă iar la macerat, încă 3-4 zile.
  7. Se filtrează şi se pune în sticluţe mici, de 50 - 100 ml, păstrându-se la răcoare şi întuneric.
Un pont
  1. Acest lichior poate fi preparat şi toamna, când învelişul verde se desprinde de pe nuci.
  2. Reteţa este aceeaşi, în locul nucilor verzi folosindu-se învelişul verde de la 15-18 nuci.