Cum se ia şi cum ajută
-
Lichiorul de nuci verzi se serveşte în cure de 20-30 zile, câte 1-2 linguriţe, seara, înainte de cină.
-
Are efecte deosebite asupra tubului digestiv, curăţind stomacul, stimulând stomacul leneş şi reducând grăsimea din ficat.
-
Cura de lichior de nuci verzi purifică sângele şi, în plus, combate viermii intestinali.
Cum se prepară
-
Se mărunţesc 20-24 de nuci verzi.
-
Se pun într-o sticlă de 1 litru, cu gât larg.
-
Deasupra se toarnă alcool de 40°, de bună calitate (poate fi o vodcă bună), 2-3 degete deasupra nivelului nucilor.
-
Se lasă la macerat 15-30 zile, într-un loc călduros sau chiar la soare.
-
Se strecoară şi, în alcoolul obţinut, se adaugă 3 cuişoare, 3 nucşoare, jumătate de baton (păstaie) de vanilie, coaja de la jumătate de portocală (sau o linguriţă de esenţă) şi 300 g zahăr brun.
-
Se amestecă bine şi se lasă iar la macerat, încă 3-4 zile.
-
Se filtrează şi se pune în sticluţe mici, de 50 - 100 ml, păstrându-se la răcoare şi întuneric.
Un pont
-
Acest lichior poate fi preparat şi toamna, când învelişul verde se desprinde de pe nuci.
-
Reteţa este aceeaşi, în locul nucilor verzi folosindu-se învelişul verde de la 15-18 nuci.