Domeniile Zorești
Domeniile Zorești

DOMENIILE ZOREȘTI SRL

Localitatea Vernești, Județul Buzău

+40-238-511189
 1. Societatea comercială Domeniile Zoreşti, prin managerul Costică Lepădatu, a început să achiziționeze terenuri în Podgoria Dealu Mare încă din anul 2000, după ce suprafețele au fost alocate şi date de Agenţia Domeniilor Statului către persoanele fizice.
 2. În anii 2005-2006,  odată cu apariția programelor privind reconversia viei, Domeniile Zoreşti s-au înscris cu diferite suprafeţe. 
 3. În prima fază, s-a început plantarea cu Riesling Italian a 23 de hectare în zona Niscov, apoi plantarea a 50 de hectare în zona Săseni și a 70 de hectare în zona Zoreşti, cu o plantaţie de Sauvignon Blanc. A urmat extinderea în zona Ciobănoaia, unde s-au plantat soiuri roşii - Pinot Noir şi Feteasca Neagră.
 4. Complexul de vinificaţie al societăţii, amplasat în comuna Verneşti din judeţul Buzău, are o capacitate actuală de prelucrare a 16.000 tone struguri anual, iar capacitatea de depozitare este de 1.200 vagoane vin brut. Condiţionarea şi îmbutelierea vinurilor, stocarea temporară a produselor finite şi semifabricatelor, sunt asigurate cu utilaje şi spaţii corespunzătoare.
 5. Domeniile Zoreşti manageriază 400 de hectare de plantaţii de viţă-de-vie nobilă, care produc în prezent între 5.000 şi 7.000 de tone de struguri pe ciclu de producţie, respectiv 3-4 milioane de litri de vin anual.

Soiuri cultivate

 • Un butuc de Cabernet Sauvignon de peste 20 de ani.
  Cabernet Sauvignon
  vezi soiul
 • Chardonnay
  vezi soiul
 • Merlot
  vezi soiul
 • Riesling italian
  vezi soiul
 • Sauvignon blanc
  Sauvignon blanc
  vezi soiul
 • Fetească neagră
  vezi soiul
 • Tămâioasă românească, strugure supramaturat
  Tămâioasă românească
  vezi soiul

Mărci de vin deținute

3 Pietre, Boier Bibicu, Cardinalle, Dealu Zorilor, Privighetoarea, Sufletul Vinului, Tezores, Casiana, Drumul de la Vie, Premiat, Perla de Zorești

Plaiuri viticole deținute de Domeniile Zorești

Situația financiară