Muguri de măr în repaus vegetativ

În această fenofază mugurii, atât cei vegetativi, cât și cei de rod, sunt complet închiși, acoperiți de solzi de culoare brună. Din punct de vedere biochimic, mugurii sunt pregătiți să facă față temperaturilor negative din timpul sezonului rece.

Tăierile la măr

  1. În repaus vegetativ se efectuează tăierile, o lucrare deosebit de importantă din cursul unui an. Lucruri importante despre tăierile la măr găsiți în articolele de mai jos.

Tratamente chimice

  1. Tratamentul din această fenofază se aplică într-o zi cu temperaturi pozitive, fără vânt sau cu vânt moderat, în care nu se anunță precipitații iminente în următoarele 24 ore.
  2. Pentru a afla mai multe amănunte despre modul de acțiune al produselor fitosanitare omologate pentru o anumită boală sau pentru un anumit dăunător, faceți clic pe numele lor, pentru a deschide pagina cu descrierea produsului.
  3. În această perioadă se efectuează cele mai importante tratamente chimice din timpul anului, care vor reduce semnificativ îmbolnăvirile și intensitatea atacului dăunătorilor în următorul ciclu vegetativ.
  4. Impactul ecologic al tratamentelor chimice aplicate în repaus vegetativ este foarte redus, iar riscurile pentru sănătate asociate acestor tratamente sunt aproape nule.

Atenționări

  1. În această perioadă merii sunt expuși unui pericol mortal: iepurii. Aflați cât de periculos este și cum se poate preveni atacul iepurilor în livadă.

Aveți întrebări? Lăsați-le în zona de comentarii.