Cum se pot păstra roşiile din grădină până în decembrie

Cum procedăm

  1. După prima brumă (care de obicei este subţire) rugii de tomate mor, în cea mai mare parte.
  2. Atunci se culeg toate roşiile şi se sortează.
  3. Roşiile coapte se consumă în timp scurt, iar cele verzi se pun la murat.
  4. Pe noi ne interesează cele care au dat în pârg, în diferite grade.
  5. Aşadar, toate tomatele care au virat cât de puţin din verde spre galben, sunt excelente pentru păstrare mai îndelungată!

Cum se păstrează

  1. În funcţie de cantitate, tomatele pârguite se păstrează în beciuri, pivniţe sau, cel mai bine, în frigider.
  2. În pivniţe şi beciuri păstraţi-le în lădiţe, în 1, 2 maxim 3 straturi.
  3. În acest mod, tomatele culese în prima parte a lunii octombrie, pot fi păstrate până în decembrie.
  4. Pentru a le accelera maturarea, pur şi simplu scoateţi-le pe o farfurie şi lăsaţi-le la temperatura camerei: într-o săptămână vor fi coapte!

Sfaturi

  1. Nu încercaţi această procedură cu roşiile verzi, deoarece e în zadar! Metoda funcţionează doar cu tomatele în care s-a declanşat procesul de coacere.
  2. Păstrarea la frig are doar rolul de a încetini procesul de maturare, început pe rugii plantelor.
  3. Nu spălaţi roşiile pe care doriţi să le păstraţi, deoarece se vor strica mai repede. Puteţi, cel mult, să le ştergeţi.