Cum se pregătesc frunzele de viţă pentru sarmale

Ce frunze folosim

  1. Frunzele de viţă pentru sarmale trebuie să aibe un aspect sănătos şi, foarte important, să fie recoltate de la viţe care nu au fost stropite cu pesticide.
  2. Se culeg frunzele tinere, cele mai apropiate de vârful lăstarilor, cu mărime potrivită.

Pentru utilizare imediată

  1. Frunzele de spală în apă rece şi se scutură de apă.
  2. Se trec printr-o oală cu apă ce dă în clocot, în care s-a dizolvat înainte puţină sare.
  3. Se scot cu o paletă şi se scurg.
  4. Ţinute la frigider, pot fi folosite în decurs de câteva zile.

Pentru folosire iarna

  1. Se aleg, la fel, frunze tinere, sănătoase.
  2. Se spală cu atenţie şi se usucă.
  3. Se împart în grămăjoare pentru o porţie de sarmale, suficientă pentru familia dumneavoastră.
  4. Se pun în pungi de plastic, se scoate aerul prin apăsare uşoară şi se congelează, aşa verzi, fără a se mai opări înainte.
  5. Când vreţi să faceţi sarmale, iarna, le dezgheţaţi şi le folosiţi ca atare.

Alte articole despre:

conținut sponsorizat