Trandafiri de supermarket pe care mai bine nu pui mâna
Trandafiri de supermarket pe care mai bine nu pui mâna
  1. Nu vă lăsați impresionați de ambalaj! Încercați să analizați cu atenție nivelul de retușare al imaginii de pe ambalaj.
  2. Cel mai indicat e să vă documentați înainte de a cumpăra un anumit soi, să-i cunoașteți caracteristicile și din alte surse decât din imaginea de pe ambalaj.
  3. Nu cumpărați trandafiri înaintea încheierii ciclului vegetativ anual. Cu alte cuvinte, mai bine așteptați achiziționarea trandafirilor după prima brumă (adică după 15 octombrie).
  4. Cel mai important! Nu cumpărați trandafiri ai căror muguri au pornit în vegetație! Acest lucru este extrem de periculos primăvara (vântul de primăvară poate usca lăstarii). Toamna, însă, este fatal! Trandafirii porniți în vegetație pe raftul supermarketului, etiolați, plantați toamna în grădină au șanse de supraviețuire ZERO! Venirea frigului va ucide altoiul iar în primăvară veți mai avea, în cel mai fericit caz, un măceș.

Ponturi și atenționări

  • Priviți cu atenție fotografia atașată acestui articol: gândiți-vă de două ori înainte să puneți mâna și să dați banii pe așa ceva.