<p>	Strugurii rămași după cules au un gust excepțional, după prima brumă.</p>

Strugurii rămași după cules au un gust excepțional, după prima brumă.

<p>	Toamna, datorită scăderii intensității luminii, vegerația tinde să capete o culoare roșiatică, datorită pigmentului fucoxantină, care devine supranumerar, &icirc;n raport cu clorofila.</p>

Toamna, datorită scăderii intensității luminii, vegerația tinde să capete o culoare roșiatică, datorită pigmentului fucoxantină, care devine supranumerar, în raport cu clorofila.

<p>	O floare de Lilli Marleen, după o brumă groasă.</p>

O floare de Lilli Marleen, după o brumă groasă.

Ce mai puteţi face toamna prin grădină
<p>	Crizantemele, reginele toamnei</p>

Crizantemele, reginele toamnei

Toamna, Rumba are o cromatică amețitoare
Toamna, Rumba are o cromatică amețitoare
<p>	Frumusețea frunzelor de viță-de-vie brumate.</p>

Frumusețea frunzelor de viță-de-vie brumate.

<p>	Prima brumă scoate la iveală strugurii rămași după cules.</p>

Prima brumă scoate la iveală strugurii rămași după cules.

<p>	Crizantemele, reginele toamnei</p>

Crizantemele, reginele toamnei

  1. Lăstarii de trandafir capătă în această perioadă o nuanță de roșu-purpuriu, absolut seducătoare (Lilli Marleen, de pildă).
  2. Priviți cu atenție florile de trandafir după prima brumă și observați noblețea unică a frumuseții atinse de cristalele de gheață.
  3. Nu vă grăbiți să scurtați ramurile trandafirilor, nu întrerupeți spectacolul oferit de florile și lăstari, ci bucurați-vă de el. Puteți, de pildă, să mușuroiți planta iar ramurile să le lăsați așa cum sunt, până în primăvară.
  4. Frunzele de viță-de-vie ruginite și răsucite după prima brumă oferă o priveliște minunată. Doar priviți-le cu atenție!
  5. Scrutați cu atenție printre frunzele viței-de-vie. Mai mult ca sigur veți găsi struguri rămași de la cules. După prima brumă capătă un gust excepțional!
  6. Fără îndoială, cel mai încântător spectacol îl oferă, în această perioadă, crizantemele. Apropiați-vă, priviți de aproape, studiați cu atenție frumusețea desăvârșită a florilor. Încercați să memorați ceea ce vedeți, umpleți-vă sufletul de bucurie!