Tătăneasa, o plantă medicinală care trebuie cunoscută
Afinul, aliment și medicament
Măceșul, arbustul stării de bine
Coacăzul negru, planta cu fructe mai bogate în vitamina C decât portocalele
Săpunarița curăță sângele și elimină toxinele
51rpi611RT9741api211AA1751tpi311M2151fpi611C2151spi111S11
  1. Decoct din rădăcini de tătăneasă sau săpunariță. Se prepară din 2 linguri la 500 ml apă rece, se fierbe 10 minute, după care se infuzează 15 minute. Se bea în reprize, în cursul zilei, având rol stimulator în circulația venoasă greoaie.
  2. Decoct din fructe de afin și coacăz negru. Se folosesc 2 linguri la 500 ml apă, se fierbe 5 minute, apoi se infuzează 10 minute. Se bea fracționat în cursul zilei, având rol în subțierea sângelui și îmbunătățirea circulației venoase.
  3. Decoct din fructe de măceș. Are efecte în menținerea permeabilității și elasticității vaselor capilare, datorită conținutului cu vitamina P.

Alte tratamente naturiste pentru:


conținut sponsorizat