Dudele, o sursă sănătoasă de resveratrol
Dudele, o sursă sănătoasă de resveratrol
Strugurii negri, resveratrol cât încape!
Strugurii negri, resveratrol cât încape!
Ciocolata negră, resveratrol, dar cu măsură
Ciocolata negră, resveratrol, dar cu măsură
Vinul roșu, resveratrol, dar nu mai mult de un pahar pe zi
Vinul roșu, resveratrol, dar nu mai mult de un pahar pe zi

Paradoxul francez

  1. Francezii mănâncă mai multe grăsimi, alimente bogate în proteine și produse cu conținut ridicat de zahăr decât americanii, dar, cu toate acestea, francezii sunt poporul cu cel mai sănătos sistem cardio-vascular din lume.
  2. Oare să conteze faptul că francezii beau regulat vin?

Ce este resveratrolul

  1. Resveratrolul este un compus care se găsește în cacao, în strugurii roșii și în vinul roșu, dar și în afine, coacăze, mure și dude (agude).
  2. Resveratrolul este unul dintre cei mai puternici antioxidanți cunoscuți până în prezent, cu efect anticancerigen, antiinflamator, antidiabetic, de protecție cardiovasculară și împotriva bolii Alzheimer.

Beneficiile resveratrolului

  1. Recent s-a descoperit că resveratrolul stimulează circulația sângelui în creier, ceea ce indică un beneficiu considerabil pentru funcționarea sănătoasă a acestuia. Acest fapt este cu totul remarcabil, deoarece majoritatea antioxidanților nu pot pătrunde în creier și sistemul nervos, în general.
  2. Printre alte beneficii ale resveratrolului enumerăm suportul oferit organismului în lupta cu radicalii liberi, protejarea sănătății celulare, stimularea circulației și a sănătății inimii, întârzierea îmbătrânirii și promovarea digestiei sănătoase.
  3. Unii chiar susțin că resveratrolul ajută organismul să se recupereze în urma expunerii la radiațiile de aeroport, la care suntem expuși cu ocazia controalelor.

Surse de resveratrol

  1. Ciocolata neagră și vinul roșu sunt, pentru mulți, sursele cele mai tentante, dar se înțelege că în acest caz beneficiile vin cu o dozare judicioasă. Ce e mai mult de 1/3 de tabletă de ciocolată negră pe zi și mai mult de un pahar de vin roșu devine problematic.
  2. Lucrurile stau mai simplu în cazul strugurilor negri, al afinelor, al coacăzelor, murelor și al dudelor unde nu există restricții, mai ales dacă sunt consumate în sezon. 
  3. Dacă se consumă în sezon, strugurii, afinele, coacăzele, murele și dudele pot face chiar obiectul unor cure exclusive.