- Badijonări
- Decoct
- Infuzie
- Macerat
- Ulei
- Badijonări, de 3 ori pe zi, timp de 22 de zile, cu suc de lămâie, castraveți, struguri necopți, ceapă, praz, frunze de pătrunjel, pătlagină, creson (diluate 1/1 cu apă fiartă)
- Macerat timp de 6 zile în oțet din rădăcini de brusture, hrean ras, bulbi de ceapă sau praz și herba de dediței.
- Macerat din suc de lămâie (20 ml), glicerină (20 g) și tinctură de benzoe (20 picături).
- Decoct din frunze proaspete și rădăcini de pătrunjel (60 g amestec se fierb 5 minute în 1 litru apă), rădăcini de brusture, flori, frunze și bulbi de ghiocei, rădăcină de Pecetea lui Solomon, bulbi de crin alb fierți în lapte proaspăt.
- Infuzie din flori de tei, frunze uscate de mesteacăn sau păpădie.
- Ulei de ricin pentru frecții după fiecare masă.
Plante medicinale utilizate în această rețetă:
Pentru ce afecțiuni vă puteți baza pe brustureBinecunoscuta păpădie și puțin cunoscutele ei beneficii pentru sănătatePentru ce afecțiuni vă puteți baza pe brustureProprietățile tămăduitoare ale ricinului. Interzis copiilor și gravidelor!Rădăcinile de hrean, folosite ca medicament de mii de ani