Cum se glazurează petalele de trandafiri de dulceață
Cum se glazurează petalele de trandafiri de dulceață
Cum se glazurează petalele de trandafiri de dulceață

Avem nevoie de:

  • petale de trandafiri de dulceață
  • albușul unui ou
  • zahăr
  • o pensulă mică

Se procedează așa:

  1. Albușul se bate puțin cu o furculiță, cât să-i fie ruptă consistența specifică.
  2. Petalele se apucă cu vârful degetelor de o margine și, cu pensula, se acoperă pe ambele fețe cu albuș de ou.
  3. Se presară zahăr pe ambele fețe, apoi petalele se lasă la uscat peste noapte, pe o coală de hârtie de gătit.
  4. Petalele glazurate pot fi utilizate pentru decorarea torturilor, prăjiturilor, budincii etc.
  5. Dacă nu vor fi folosite în timp scurt, trebuie păstrate la congelator.

Încă ceva

  1. Dacă aveți rețineri în a folosi albuș crud de ou, puteți folosi un sirop de zahăr. Diferența este că, procedând astfel, petalele nu-și vor păstra forma la fel de bine ca cele acoperite cu albuș de ou.
  2.  Foarte important!  Asigurați-vă că petalele nu provin de la trandafiri tratați recent cu pesticide.
  3. Dacă vă gândiți să plantați trandafiri de dulceață, aruncați o privire aici.