Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafiri

Ingrediente

  • 300 g brânză dulce de vaci
  • 3 cepe verzi
  • un pumn de mărar
  • petale de la două flori de trandafir de dulceaţă (Damasc)
  • sare, oregano
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • eventual 2-3 linguri de smântână mai grasă

Cum procedăm

  1. Brânza se pune într-un castron mai larg şi se pasează cu o furculiţă, până obţinem consistenţa unei creme.
  2. Dacă brânza este mai aspră, putem adăuga 2-3 linguri de smântână grasă.
  3. Adăugăm sarea şi uleiul de măsline şi amestecăm până la omogenizare.
  4. Se toacă ceapa şi mărarul se încorporează în brânză.
  5. Se toacă şi petalele de trandafiri, dar nu prea mărunt şi se adaugă în compoziţie.

Sugestii

  1. Gustul acestei creme de brânză este de-a dreptul fabulos! Dialogul dintre gustul de brânză, ceapă, mărar şi aroma de trandafiri este neaşteptat de armonios.
  2. Această reţetă are şi un potenţial deosebit de a determina copiii să mănânce brânză, datorită cromaticii apetisante.
  3. Dacă nu aveţi petale de trandafiri de dulceaţă, puteţi folosi petale roşii de la alte soiuri, însă aroma nu va fi aceeaşi. Rămâne însă efectul cromatic.
  4. Atenţie de unde luaţi petalele! Să nu fie stropite cu pesticide şi, în niciun caz, nu veţi folosi petale de la trandafirii din comerţ!