Ingrediente
- 300 g brânză dulce de vaci
- 3 cepe verzi
- un pumn de mărar
- petale de la două flori de trandafir de dulceaţă (Damasc)
- sare, oregano
- 1-2 linguri de ulei de măsline
- eventual 2-3 linguri de smântână mai grasă
Cum procedăm
-
Brânza se pune într-un castron mai larg şi se pasează cu o furculiţă, până obţinem consistenţa unei creme.
-
Dacă brânza este mai aspră, putem adăuga 2-3 linguri de smântână grasă.
-
Adăugăm sarea şi uleiul de măsline şi amestecăm până la omogenizare.
-
Se toacă ceapa şi mărarul se încorporează în brânză.
-
Se toacă şi petalele de trandafiri, dar nu prea mărunt şi se adaugă în compoziţie.
Sugestii
-
Gustul acestei creme de brânză este de-a dreptul fabulos! Dialogul dintre gustul de brânză, ceapă, mărar şi aroma de trandafiri este neaşteptat de armonios.
-
Această reţetă are şi un potenţial deosebit de a determina copiii să mănânce brânză, datorită cromaticii apetisante.
-
Dacă nu aveţi petale de trandafiri de dulceaţă, puteţi folosi petale roşii de la alte soiuri, însă aroma nu va fi aceeaşi. Rămâne însă efectul cromatic.
-
Atenţie de unde luaţi petalele! Să nu fie stropite cu pesticide şi, în niciun caz, nu veţi folosi petale de la trandafirii din comerţ!
Documentare suplimentară:
Trandafiri de dulceaţă