Crama Hermeziu
Crama Hermeziu
Crama Hermeziu
Crama Hermeziu
Crama Hermeziu
Crama Hermeziu

SC Agro Industrial Ceres SRL

Comuna Bivolari, jud. Iași

004 0232 259 051
Podgoria: Podgoria Iași
 1. Crama Hermeziu este o componentă a Domeniilor Lungu, una dintre afacerile din agricultură cele mai prospere din Moldova. Se situează pe fosta moșie lui Costache Negruzzi.
 2. Numele cramei - Hermeziu - este omonim cu cel al satului unde se află casa memorială Costache Negruzzi, aflat la câțiva kilometri depărtare. Hermeziu era numele de fată al mamei lui Costache Negruzzi.
 3. Vinurile Cramei Hermeziu onorează memoria marii familii Negruzzi, sortimentele de vin purtând nume ale membrilor familiei Negruzzi.
 4. Crama Hermeziu este una dintre cele mai tinere din țară, plantările făcându-se după 2010, pe terenuri care nu au mai fost ocupate de viță de vie.
 5. Strugurii sunt cultivați în conformitate cu cele mai sofisticate tehnologii ale momentului, iar vinificarea se face în condiții de excepție, cu echipamente de ultimă oră.
 6. În prezent, pe terenurile Cramei Hermeziu se cultivă 132 de hectare de viță de vie, Traminer roz – 25 ha, Sauvignon Blanc – 25 ha, Chardonnay – 25 ha, Feteasca neagra – 25 ha, Busuioacă de Bohotin – 8 ha, Riesling de Rhin – 9 ha, Fetească albă – 9 ha, Fetească regală – 5 ha.
 7. Un fapt care merită menționat, pentru iubitorii de Busuioacă de Bohotin: Crama Hermeziu are (plantată sau în curs de plantare) cea mai mare suprafață din acest soi, din România.
 8. Crama Hermeziu are o capacitate de stocare de 2 milioane de litri de vin.
 9. Printre planurile de viitor: producerea de șampanie, mai întâi prin metoda italiană (în cisterne), iar mai apoi prin metoda Champenoise.

Vinuri prezentate de paradisverde

 • Păcatele tinereții - Traminer 2014 / Hermeziu
  6.02
  vezi prezentarea

Soiuri cultivate

 • Chardonnay
  vezi soiul
 • Busuioacă (tămâioasă) de Bohotin
  Busuioacă de Bohotin
  vezi soiul
 • Fetească neagră
  vezi soiul
 • Sauvignon blanc
  Sauvignon blanc
  vezi soiul
 • Traminer
  vezi soiul

Mărci de vin deținute

Hermeziu, Păcatele tinereții

 • Hermeziu
  Hermeziu
 • Păcatele tinereții
  Păcatele tinereții

Plaiuri viticole deținute de Crama Hermeziu

Situația financiară