Cramele Recaș
Cramele Recaș
Cramele Recaș
Cramele Recaș
Cramele Recaș
Cramele Recaș
Cramele Recaș
Cramele Recaș
Cramele Recaș

CRAMELE RECAȘ S.A.

Complex de Vinificație CP1, Loc. Recaș, Județul Timiș, 307340

+4 0256 330 100
+4 0256 330 532
  1. Chiar dacă se spune că la ocuparea Daciei, romanii au găsit în zona Recașului plantații de vie care dovedeau că pe aici vinul se făcea cu mult înaintea venirii lor, izvoarele scrise pomenesc de Domeniile Recaș pentru prima dată în anul 1447. Un document notarial, aflat în prezent în tezaurul Muzeului Banatului cu sediul central în Castelul Huniade din Timișoara, atestă ca Mihail de Ciorna, banul Severinului, a cumpărat viile de aici de la nobilii Ioan și Ecaterina Magyar, pentru 32 de florinți (moneda de aur maghiară care circula în epocă).
  2. De-a lungul istoriei, viile Recașului și-au schimbat pe rând proprietarii, trecând din mâinile ungurilor în cele ale austriecilor. Aceștia le-au înțeles și apreciat valoarea, pentru că le-au prețuit și îngrijit cu pricepere la fel ca romanii, sârbii, șvabii și croații care i-au urmat.
  3. Compania cunoscută astăzi sub numele Cramele Recaș și-a început activitatea la sfârșitul secolul XX. Proprietari sunt Ioan Georgiu, Gheorghe Iova și familia Cox.
  4. Acum, Societatea Cramele Recaș, de componență româno-britanică, administrează o suprafață de aproximativ 1100 de hectare de viță de vie în Recaș (județul Timiș) și Miniș (județul Arad) și se găsește în topul producătorilor de vin de calitate din România.
  5. Dezvoltarea brandurilor Cramelor Recaș a început cu vinurile de largă desfacere în raport optim calitate-preț cele mai des întâlnite din gama Schwaben Wein și a continuat, treptat, prin crearea unor vinuri cu personalitate pentru segmentul consumatorilor pretențiosi – Castel Huniade, Cocoșul dintre Vii, La Putere, Sole, Selene, Solo Quinta, Cuvee Uberland, Conacul Ambrozy și MUSE. Aceste game comerciale își propun să acopere principalele categorii de adresare a segmentelor de piață.
  6. Echipa de vinificatori a Cramelor Recaș este compusă din ing. Florin Voloacă, care supervizează întregul complex de vinificație, condiționare și îmbuteliere a vinului și din oenologul australian Hartley Smithers, care, împreună cu Nora Iriarte, colega sa din Spania, conduc de mai bine de un deceniu procesele de vinificație primare în fiecare toamnă.
  7. Datorită implementării unui plan complex de extindere și reproiectare care ia în calcul majorarea de la an la an a suprafețelor cultivate care intră pe rod cu diferitele soiuri plantate la Recaș si Miniș, Complexul beneficiază astăzi de o capacitate de vinificație de 18,5 milioane de litri.
  8. Începând din anul 2015, la Cramele Recaș funcționează și o noua linie de îmbuteliere de mare capacitate, adaptată la exigentele mereu crescânde ale dinamicii procesului de producție și ale diferitelor tipuri și volume de butelii cerute de piață. Noua linie de îmbuteliere se remarcă prin dotările tehnice de ultimă generație printre care trebuie menționate sistemul complet automat de filtrare și sterilizare a întregii linii și sistemul automat de prevenire a oxidarii în timpul îmbutelierii.
  9. Rezultatele Cramelor Recaș au fost confirmate atât de premiile obținute la cele mai importante concursuri naționale și internaționale de profil (Solo Quinta - „Vinalies Internationales”, Paris, Franța - Medalia de Aur și Trofeul Exceptional award pentru cel mai bun vin alb sec din concurs – probabil cea mai mare distincție obținută vreodată de un vin românesc), cât și prin creșterea vizibilă a cifrei de afaceri și a popularității.
  10. Producătorul bănățean exportă în mai mult de 25 de țări: Marea Britanie, Statele Unite, Germania, Japonia, Canada, Rusia, Olanda, Cehia, Slovacia, Suedia, Estonia, Australia și altele.

Soiuri cultivate

  • Fetească neagră
    vezi soiul
  • Un butuc de Cabernet Sauvignon de peste 20 de ani.
    Cabernet Sauvignon
    vezi soiul
  • Merlot
    vezi soiul
  • Pinot noir
    vezi soiul
  • Chardonnay
    vezi soiul
  • Riesling italian
    vezi soiul

Mărci de vin deținute

Schwaben Wein, Te iubesc, Castel Huniade, Cocoșul dintre Vii, La Putere, Sole, Selene, Solo Quinta, Cuvee Uberland, Muse, Conacul Ambrozy

Plaiuri viticole deținute de Cramele Recaș

Situația financiară