Dop de plută fabricat prin procedeul Diamant. Lemnul de stejar, utilizat la fabricarea dopurilor, este curăţat de partea lemnoasă, pentru a se păstra doar partea nobilă, pluta, ce se măcinată în granule fine, apoi se tratează împotriva compușilor care cauzează izul de dop. Pluta este recompusă în forme de dop cu ajutorul unui liant polimeric brevetat, complet neutru, în combinaţie cu microsfere elastice care asigură o foarte bună consistenţă, omogenitate şi elasticitate a dopului. Șansa ca o sticlă de vin astupată cu dop DIAM să prezinte miros de dop este de 0,01%.
Distanţa dintre prima subşarpantă şi axul pomului şi distanţa dintre două subşarpante prinse succesiv pe axul şarpantei.
Vin de calitate cu denumire de origine controlată.
Vin de calitate cu denumire de origine controlată (DOC), cules la înnobilarea boabelor (CIB).
Vin de calitate cu denumire de origine controlată (DOC), cules la maturitate deplină (CMD).
Vin de calitate cu denumire de origine controlată (DOC), cules târziu (CT).
Lăstar format dintr-un mugure de pe rădăcină (la prun, vişin, zmeur).
Fruct cu mezocarpul cărnos, cu pieliţa subţire şi miezul zemos, în care se află seminţe.
Partea centrală a trunchiului unui arbore, de culoare mai închisă și de densitate mai mare decât alburnul.