Lăstar (ramură) înrădăcinat în contact cu planta mamă, care detaşat şi plantat formează o nouă plantă.
Amendament de sol obținut din zăcăminte naturale, ce conține carbonat de calciu. Se dă sub formă măcinată pe soluri nisipoase, având o durată medie de acțiune.
Ceară de altoit.
Partea cărnoasă a unui fruct, cuprinsă între coajă și sâmbure.
Aglomerări de filamente celulare ale unei ciuperci care contaminează rădăcinile pomilor şi arbuştilor.
Produsul obţinut prin alcoolizarea mustului de struguri, neintrat încă în fermentaţie. Poate avea o tărie alcoolică cuprinsă între 12% si 15% în volume. Mustul folosit pentru obţinerea mistelului trebuie să aibă un conţinut în zahar de minimum 145 g/l. Alcoolizarea se face alcool etilic alimentar ori cu alcool de origine viticolă, cu tăria alcoolică de cel puţin 95% sau cu distilat de vin cu tărie alcoolică între 52% si 86%. Mistelul este utilizat mai ales ca materie primă pentru prepararea de vinuri speciale.
Ramură de rod la măr și păr, cu aceleași origini ca nuielușa. Are o lungimea și grosimea la fel ca nuielușa, deosebirea constă în existența pe partea superioară a ramurii a 2-4 muguri micști situați imediat sub cel terminal, de asemenea mixt. Soiurile cu fructificare STANDARD au capacitatea de a forma mlădițe în număr mare. După fructificare această ramură devine o ramură de semischelet generatoare de noi formațiuni de rod.
Rezultă din descompunerea aproape totală a gunoiului de grajd, fiind un îngrășământ bogat și ușor utilizabil. Se poate folosi la plantarea trandafirilor ca un fel de „starter” precum și în amestecurile de pământ pentru cultura în containere.
Muguri formaţi de-a lungul unei ramuri anuale.
Muguri axilari formaţi la baza ramurilor, cu un repaus nedeterminat.
Muguri de creştere şi fructificare.
Muguri care fructifică.
Muguri suplimentari.
Muguri formaţi de o parte şi de alta a mugurilor axilari.
Muguri formaţi în spatele mugurilor principali axilari.
Muguri de creştere.
Acoperirea solului pe toată suprafața sau numai în apropierea plantelor cu diferite materiale (folie de polietilenă neagră, frunze, gunoi, rumeguș etc.). Lucrarea combate formarea crustei, menține umiditatea în sol, împiedică dezvoltarea normală a buruienilor.
Produsul lichid obţinut din zdrobirea strugurilor. Mustul poate avea un conţinut în alcool dobândit de cel mult 1% în volume.
Produsul necaramelizat ce se obţine prin deshidratarea parţială a mustului proaspăt sau a mustului tăiat, realizată printr-o metodă autorizată, dar alta decât cea de încălzire pe foc direct. Mustul de struguri concentrat se obţine din struguri de vin cu o concentraţie în zahăr de cel puţin 145 g/l, are un conţinut în zaharuri de minimum 50,9% şi poate avea un conţinut în alcool de maximum 1%.
Mustul din fermentaţia alcoolică printr-un procedeu autorizat, al cărui conţinut în alcool nu depăşeşte 1% în volume.