2 reţete de preparare a oţetului de trandafiri

Reţeta cu alcool

  1. Aveţi nevoie de 200g petale de trandafir de dulceaţă, 1 litru oţet alb de vin şi 150 ml alcool de 70°.
  2. Se amestecă ingredientele şi se lasă la macerat o lună, la temperatura camerei, dar ferit de soare.
  3. Se filtrează, urmând ca oţetul de trandafiri obţinut să se pătreze în locuri întunecoase şi răcoroase.

Reţeta fără alcool

  1. Aveţi nevoie de 400g petale de trandafir de dulceaţă şi 1 litru oţet alb de vin.
  2. Se amestecă 200g petale cu oţetul şi se lasă la macerat 2 săptămâni, la temperatura camerei, dar ferit de soare.
  3. Întrucât această reţetă este foarte adesea folosită la salate etc., pentru a-i intensifica aroma de trandafiri, oţetul obţinut după două săptămâni se filtrează şi se adaugă alte 200 g petale de trandafiri, lăsându-se din nou la macerat 2 săptămâni.
  4. Se filtrează, urmând ca oţetul de trandafiri obţinut să se pătreze în locuri întunecoase şi răcoroase.

Sfaturi

  1. Pentru a obţine oţet de trandafiri de cea mai bună calitate, veţi folosi cele mai prospete petale, imediat după recoltare.
  2. Oţetul folosit trebuie să fie de cea mai bună calitate, mai ales dacă intenţionaţi să-l folosiţi ca şi condiment.
  3. Nu veţi folosi niciodată petale de la trandafirii stropiţi cu pesticide cu mai puţin de 2 săptămâni înainte de înflorire, de la trandafirii din comerţ sau din alte surse de încredere îndoielnică.